Історія про кобзаря біля Злати Плази збурила Рівне (ФОТО)

Втім, у ній уже поставили велику крапку

Понад три тисячі поширень у Facebook та сотні обурених коментарів. Так Рівне зреагувало на повідомлення рівнян Галини Данилюк та Юрія Поліщука щодо ситуації біля ТЦ «Злата Плаза». Йдеться про випадок, що стався 3 травня, у п’ятницю.

Відомий у місті й далеко за його межами кобзар Володимир Горбатюк грав на кобзі на лавці поблизу торгового центру. Згодом до нього звернулася охорона закладу, мовляв такий музичний виступ не погоджений з адміністрацією ТЦ, і …. Викликали поліцію.


Останні на виклик прибули, поводилися стримано. Не виключено, що хлопці подумки дивувалися, навіщо викликали. Тим часом, Володимир Горбатюк, оскільки йому були не раді, просто пішов геть.

Ця історія на сторінках Facebook моментально набула розголосу. Рівняни збурювалися:

  • «як так можна обійтися зі справжнім мистецтвом?!»
  • «що це за ставлення до культурної спадщини!?»
  • «де немає кобзи – там немає України»

 

Були й куди жорсткіші висловлювання. Дехто навіть підняв ідею бойкоту «Злата Плази», через таке ставлення до музиканта.


Втім, історія прожила близько доби. Уже у суботу на своїй офіційній сторінці торговий центр вибачився перед музикантом і рівнянами. Ось що, повідомила Злата Плаза:

Просимо вибачення за ситуацію, яка вчора трапилася із кобзарем, і даємо офіційне пояснення.

  1. Чи вважаємо ми, що ми вчинили правильно?   Ні. Ми зізнаємося в тому, що зробили помилку, і неодноразово писали це в коментарях. Звичайно, що кобзар, який співає біля ТРЦ став би окрасою в центрі міста. Ми й самі часто запрошуємо вуличних музикантів, щоб вони виступали на майдані Короленка. Ми зробили помилку і це факт. Ми в цьому зізнаємося і щиро просимо вибачення. Вважаємо, що охоронець перевищив свої службові обов'язки викликавши поліцію.
  2.  Які наші наступні дії?  В першу чергу ми хочемо вибачитися перед кобзарем Володимиром Горбатюком. Наразі намагаємося з ним сконтактувати. Хочемо домовитися про виступ разом з учнями на майдані Короленка найближчим часом.
  3.  Чому так довго не давали офіційний коментар?  Нам потрібен був час, щоб самостійно розібратися із ситуацією, яка склалася. Вчора ми неодноразово розсилали коментарі під дописами про цю подію. Тепер вирішили ще й написати на своїй сторінці. Працівнику оголошено догано. Ми вжили заходів, щоб ситуація більше не повторилася.


А ще за кілька годин опублікували фото директора ТЦ Олександра Оверчука з кобзарем Володимиром Горбатюком, на майдані Короленка.
 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень