Дикий відпочинок з присмаком гліцерину (ФОТО)

Оксана Юрченко розповіла, що чекає на тих, хто мріє побувати на Білому озері

Так виглядає "рай із присмаком гліцерину"...

Минулий вікенд речниця патрульної поліції Рівненщини Оксана Юрченко провела на Володимиреччині. Точніше, на славнозвісному Білому озері, дістатися до якого виявилося не так вже й просто...

Далі - розповідь самої Ксенії Юрченко (текст подаємо без змін):

За 200 км від Рівного є унікальне мальовниче озеро з гліцерином. Біле озеро – карстового походження, знаходиться у Володимирецькому районі Рівненської області, в басейні річки Стир (притока р. Прип'ять).

Воно має площу 453 га. Це друге за величиною в Рівненській області після оз. Нобель. Цікавим і своєрідним є хімічний склад води, який несе їй славу цілющої. Фосфор, сірководень і до 6,37 мг/л гліцерину!

Біле озеро – єдине в Україні з підвищеним вмістом гліцерину у воді, через що має надзвичайні цілющі властивості. Вода здається шовковистою на дотик.

Дорогу до нього від Рівного лише умовно можна назвати дорогою, але якщо ви подолаєте цю перепону - можете себе зараховувати до людей зі стійкою психікою і надійною автівкою.

Їхати потрібно трасою Е373 (так звана «Варшавка»), повернути в Полицях, а в Суховолі взяти ліворуч у напрямку до Старої Рафалівки. Саме Біле озеро розташоване біля села Рудка.

Розраховуйте час подорожі з великим запасом. Їхати Ви будете не просто довго, а дуже довго.

Усім хто наважиться дістатись до озера маршруткою з Рівного чи Вараша – на березі сміливо можна видавати медалі. Поїздка запам'ятається вам надовго (найгіршим є відрізок 25 км з ямами, які можна занести в Книгу рекордів Гіннеса).

Ще один маленький недолік цього дикого відпочинку - комарі. Хоча, не будемо приховувати правди, комарі цього року як слони: кусючі й ненажерливі, тому запасіться усіма видами захисту – і вперед.

Існує й містичне пояснення живильних властивостей водички. Кажуть, що колись на місці озера було село з церквою. Його затопило, а храм із хрестами та іконами так і лишився на дні. Тому й вода тут наче свята.

До слова, воду справді, можете не брати – ми нею мили посуд, вживали (після кип'ятіння) – всі лишились живі й здорові. Регулярні лабораторні дослідження показують, що в воді немає шкідливих бактерій. А вміст гліцерину рекордний для українських озер - понад 6 міліграмів на літр. Після купання здається, що шкіра щедро намащена кремом. Рекомендується їхати з дітьми – вода мілка, тепла, прозора. Компанію під час плавання вам складуть рибки, майже як в Єгипті. Вода тепла і прозора настільки, що можна розгледіти всі вади педикюру.

Особам з тонкою душевною організацією, які гидують озерною водою, можемо порекомендувати взяти води на турбазі (не факт, що там вона не з озера) або придбати в сільському магазинчику. Щоправда, ціни там, як на курорті. Асортимент товарів – невеликий. Бо гребуть все підряд.

На Білому озері є ще одна розвага, зважаючи на відсутність інтернету. Можна спостерігати з тим, як в піску застряють одна за одною машини. Ми навіть з чоловіком робили ставки – ця застряне, а ця ні, цей водій вибрав неправильну швидкість, а цей може навіть вибереться сам. Треба зізнатись, що наш народ таки в переважній більшості добродушний і дружній. Кожного разу до автівки кидалось чоловік 10-15 і її буквально виносили з піску.

От все-таки дивний цей народ українці. Організуватись, щоб витягти з піску машину вони можуть, а дорогу зробити – ні, філософськи помітив мій Орест. І він правий.

А сусід по кемпінгу зауважив резонно, що ми не вміємо користуватись природними благами. От брали б з кожної машини по 50 чи 100 грн і утримували б берег у чистоті й порядку – ціни б не було такому курорту!

Але ж…. Маємо що маємо. Люди справді на березі живуть дружно. Вам позичать солі, сірників і казанок (бо дехто примудрився забути ручку від нього).

Однак на спокій вночі не розраховуйте. Крики, пісні, музика лунає до ранку. Таке враження, що годин до 4-5 відпочивають одні, потім прокидаються інші і так безперервно. Плюс дискотека на турбазі – «Забірай меня скорей, уносі за семь морей!» – улюблена після діджея. Про квоти він, мабуть, не чув.

Отже, якщо ви маєте усе необхідне для дикого відпочинку – намети, спальники, каремати, мангал, газову плитку, казанки та найголовніше – гарний настрій, вирушайте на Біле озеро.

Але навіть якщо щось забудете – серед людей ви не пропадете. Викопають, нагодують і пісеньку заспівають.

 

Просто рай. З присмаком гліцерину.

 

Нагадаємо, напередодні ми розповідали про ціни та умови відпочинку на Білому озері.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень