«ЗООВІЙНА» у Рівному: активісти прокричали претензії до стерилізаційного центру (ФОТО)

Та керівництва КАТП 1728

Рівненські зооактивісти вимагають від керівництва Центру стерилізації тварин звіт про використання коштів. Не тільки бюджетних, а й благодійних (кажуть, у центр надходили і такі). Сьогодні на засіданні спеціально створеної комісії міськради активісти вкотре звинуватили завідувачку Центру Наталію Ющук у неналежному веденні документації і розтраті бюджетних грошей.

Йдеться про понад 200 тисяч гривень з міського і ще понад 60 тисяч гривень з громадського бюджетів Рівного, які торік виділили для Центру.

Член правління нещодавно створеної у Рівному ГО «Зооварта» Світлана Сидоренко хоче бачити, щонайменше, десяток журналів, які регламентують роботу Центру і підтвердили б, що надані містом кошти не розікрали.

Утім, завідувачка центру стерилізації Наталя Ющук не має усіх журналів обліку, та й не бачить потреби у тому, аби їх запроваджувати:

Так як ми – підрозділ при КАТП, а не окрема організація, і не маємо юридичного статусу, то більшість журналів, які ви вимагаєте, не мають у нас функцій, які ви назвали. Ми ведемо журнали обліку реєстрації тварин, їх прилаштування, відловлених собак (в тому числі і місця відлову  та повернення), а також сказу.

 

Якщо ви, до прикладу, говорите, що кількість використаних бирок повинна збігатися з кількістю стерилізованих тварин, то це неправда, тому що ми каструємо і кішок, а їм кліпсів ми не ставимо.

Примітка: У ТАК ЗВАНОМУ центрі стерилізації – НЕ стерилізують. В установи немає ветеринарів. Вони укладають договори з приватними фахівцями, які й проводять такі операції.

Таким чином торік у місті простерилізували майже дві сотні тварин: 70 собак за кошти міського і 122 коти за кошти громадського бюджетів. На все витратили понад півтори сотні тис. грн.

За словами директора КАТП 1728 Ростислава Кралюка, функції Центру – стерилізація (шляхом укладання договорів) і післяопераційна перетримка тварин. У котів і собак, які туди потрапили, є два варіанти: їх або прилаштують, або згодом відвезуть назад на вулицю. Не повертають тільки агресивних собак. Переважно після стерилізації тварини перебувають у Центрі близько тижня.  

Розібратися у ситуації комісії не вдалося, тож на 14 травня вона призначила виїзне засідання на КАТП при якому діє стерилізаційний центр. 

Нагадаємо, минулого тижня Світлана Сидоренко зареєструвала петицію з вимогою змінити керівника стерилізаційного центру. Це звернення рекордно швидко набрало 300 необхідних голосів.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook