Мало води та олія: Чому злипаються макарони при готуванні?
Тонкощі приготування
Кожен хоче приготувати макарони, як у ресторані. Проте вони частіше виходять переварені, непружні та злипаються. Аби такого не було, треба знати прості тонкощі приготування пасти, які використовують італійці.
Що треба знати при готуванні пасти
Обирайте правильні сорти макаронів. Варто віддавати перевагу вермішелі з грубих сортів пшениці, під час варіння вони не розваряться в кашу і злипнуться.
Дотримуйтеся інструкції приготування і не переварюйте макарони. Якщо у вас ще немає навички визначати готовність макаронів на око чи смак, то краще не експериментувати та готувати стільки, скільки написано на упаковці.
Макарони злипаються під час варіння – що робити?
Одна з найпоширеніших помилок при варінні макаронів, яку часто роблять, недостатня кількість води. Найчастіше виходить мало води та багато макаронів. В ідеалі на 100 г спагеті повинен використовуватися один літр води і чайна ложка солі. Якщо води буде мало, то крохмаль, що виділяється з макаронів, склеїть їх.
Макарони можна кидати лише в окріп, який активно кипить. Майте терпіння та дочекайтеся, поки вода повністю закипить.
Олія, яку часто додають в макарони, щоб вони не злипалися, не допоможе. Вона просто буде на поверхні води під час варіння, або зіпсує смак, якщо додати її у вже зварену страву. Макарони не потрібно промивати, достатньо одразу додати вершкове масло або соус.
Джерело: lifestyle.today
Радіо Трек: НОВИНИ