Кульчинська вирішила поправити Муляренка? (ФОТО)

Щодо 100-літнього приміщення

Сьогодні у Рівному проходила позачергова сесія міської ради. Чи не головним її питанням став фактичний обмін приміщеннями між міською радою Рівного та Судовою адміністрацією України.

Вчора голова РОДА Олексій Муляренко в коментарі для Радіо Трек пояснив правові аспекти такого обміну та повідомив, що в приміщенні колишнього Нацбанку, на його думку,

«Мають розташовуватися об’єкти загального доступу. Щось таке, чого можливо у Рівному ніколи раніше не було. Я б там бачив художній музей, який всі хочуть».

Сьогодні ж Галина Кульчинська, фактично, відреагувала на згадані коментарі Муляренка:

- Треба розуміти, що, взагалі-то, це - питання, яке перебуває у компетенції міста, а не області. Саме міська влада вела постійні прямі переговори з керівництвом Судової Адміністрації України стосовно всіх приміщень та будівлі на С. Петлюри, зокрема.

 

Чому для міста це важливо? Бо в нас у дуже поганому стані музична школа №1 на вулиці 16 Липня. Фактично, в аварійному стані.

- Там дві вже дуже старі будівлі, в них навчається 1000 дітей з усього міста. Тож ведучи переговори з Судовою Адміністрацією, ми першим ділом планували перевести туди (на С. Петлюри) саме музичну школу №1, аби дати дітям та викладачам нормальні умови.

 

Однак, приміщення колишнього Нацбанку - це, насправді, цілий комплекс споруд. До 5000 м. кв. загальної площі. Тож, думаю, знайдеться місце і для Музичної школи, і для Галереї. Але... Всім цим мають займатися профільні фахівці та спеціалісти після того, як уже буде завершено процес передачі цих приміщень на баланс міста та міської ради.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Максим Розенко Радіо Трек
Поширити в Facebook