Чай з цибулі має специфічний присмак, але лікує практично все й дозволяє схуднути (6 ФОТО)

Користь та застосування

Цілющі властивості цибулі вже багато століть використовуються народною медициною. Ще під час епідемії чуми в Європі, в 14-му столітті, більшість тих людей, які обвішували свої будинки зв’язками цибулі, залишилися живі.

Корисні властивості рослини використовували й в античні часи.

Лікарі Стародавньої Греції для знищення інфекції розкладали біля ліжка хворого на пневмонію шматки цього унікального овоча та напували пацієнтів цибульним чаєм.

Цибуля містить величезну кількість різноманітних вітамінів та мікроелементів. Сік її є природним антибіотиком, здатним знищити стафілокок, стрептокок, туберкульозну, дифтерійну та дизентерійну паличку. А також віруси.

Крім цього, овоч сприяє кровотворенню, виводить токсини й навіть здатний протистояти раковим захворюванням.

Декілька головок цибулі можна знайти практично на будь-якій кухні. Під час приготування їжі лушпиння викидається як сміття.

Насправді ж це найцінніший продукт, з якого можна готувати корисний чай цибулі.

 

Незвичайний напій використовується для зміцнення організму та лікування численних патологій.

До складу чаю з цибулі входять такі речовини:

  • Кверцетін. Це найсильніший антиоксидант, що має протизапальні та антиокислювальні властивості. Зміцнює серцево-судинну систему. Входить до складу багатьох БАДів.
  • Аскорбінова кислота. Незамінний помічник при застудах та вірусних захворюваннях.
  • Каротин. Покращує процеси мозкової діяльності та позитивно впливає на травлення.
  • Вітамін Е. Покращує стан шкіри та волосся. Підтримує еластичність судин, зміцнює серцевий м’яз.
  • Фітонциди. Зміцнюють імунну систему, а також зуби та кістки.
  • Залізо. Нормалізує роботу гормональної системи та покращує обмін речовин.
  • Калій. Необхідний для синтезу білка, нормальної роботи нирок та кишечника.
  • Кальцій. Про користь цього елемента для кісток та зубів відомо навіть дітям.

Чай, приготований з цибулі або її лушпиння, має специфічний смак та запах. Але ці недоліки легко компенсують його унікальний склад та користь.

Цибулевий чай робить на організм таку дію:

  1. Зменшує набряки та біль у ногах.
  2. Має антигістамінний ефект.
  3. Це дуже добрий засіб проти будь-яких проявів алергії.
  4. Покращує травлення, бореться із метеоризмом.
  5. Виводить з організму важкі метали та інші токсини.
  6. Стабілізує тиск, оздоровлює серце, захищає судини.
  7. Допомагає уникнути інсульту та інфаркту.
  8. Ефективно бореться із тромбофлебітом.
  9. Зміцнює імунітет.
  10. Ефективний у боротьбі із застудою та грипом.
  11. Допомагає у боротьбі із зайвою вагою. Нормалізує обмін речовин.
  12. Знижує можливість розвитку онкології. Може застосовуватись під час лікування хімієтерапією.
  13. Ефективний при захворюваннях порожнини рота, наприклад, стоматит і гінгівіт.
  14. Має жовчогінний ефект.
  15. Може бути використаний як м’який проносний.
  16. Знімає біль голови.
  17. Покращує зір.
  18. Бореться з проявами глаукоми та катаракти.
  19.  Допомагає при циститі та запальних захворюваннях нирок.
  20.  Усуває біль під час менструації.
  21. Дозволяє нормалізувати рівень цукру в крові у хворих на діабет.
  22. Зменшує кількість нападів при бронхіальній астмі.
  23. Добре допомагає при сухому кашлі.

СПОСОБИ ПРИГОТУВАННЯ

Є кілька простих рецептів приготування напоїв.

№1

  • Суміш поставити на водяну баню, потім 15 хвилин. Після закінчення часу зняти з вогню, процідити після того, як охолоне.
  • Напій потрібно поставити на 5-6 годин у холодильник. Настій виходить концентрованим, його слід вживати дозовано після консультації з лікарем.
  • Лушпиння засипати в емальовану ємність, додати холодну воду і проварити 20 хвилин. Охолодити суміш, процідити її, розбавити та пити.
  • Можна просто додавати щіпку цибулиння при заварюванні улюбленого чаю. Це подвоїть користь чайного напою.

№2

Чай з цибулиння здатний допомогти знизити вагу.

  • Для цього потрібно правильно приготувати напій та вживати. 1 ст. л. лушпиння цибулі потрібно залити літром окропу.
  • Потім поставити на плиту та довести до кипіння. Вогонь зменшити, накрити кришкою та потомити 20 хвилин.
  • Процідити після того, як чай охолоне.
  • Чай потрібно вживати по одній склянці двічі на день.
  • Краще не розводити напій водою, якщо неприємний смак, можна розбавити несолодким чаєм або водою в пропорції 1:1.
  • Щоб чай з лушпиння приніс результат, потрібно дотримуватися спеціальної цибульної дієти, скоротити кількість їжі, що вживається.

№3

При втраті голосу

  • Змішати по 2 ст. л. коріння родовика та лушпиння цибулі.
  • Суміш треба залити 0,5 л води. Прокип’ятити пів години на слабкому вогні.
  • Цим відваром потрібно полоскати горло до п’яти разів на добу, доки горло не перестане хворіти і голос з’явиться.

№4

Приготувати відвар, використовуючи термос.

  • По 2 ст. л. плодів шипшини та лушпиння, 5 ст. л. соснових голок слід залити літром води.
  • На слабкому вогні суміш прокип’ятити 10 хвилин.
  • Відвар потрібно перелити в термос та настоювати всю ніч.
  • Протягом дня слід випити 500 мл відвару, приймаючи рівними порціями.

№5

Комплексний варіант

  • Півтори склянки води довести до кипіння, додати одну нарізану цибулину,
  • 2-3 розчавлених зубчики часнику,
  • Один лавровий лист і потомити, поки вода не змінить колір на більш глибокий.
  • Процідити, вилити в чашку, додати трохи меду, корицю, лимонний сік на свій смак.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook