Чай з цибулі має специфічний присмак, але лікує практично все й дозволяє схуднути (6 ФОТО)
Користь та застосування
Цілющі властивості цибулі вже багато століть використовуються народною медициною. Ще під час епідемії чуми в Європі, в 14-му столітті, більшість тих людей, які обвішували свої будинки зв’язками цибулі, залишилися живі.
Корисні властивості рослини використовували й в античні часи.
Лікарі Стародавньої Греції для знищення інфекції розкладали біля ліжка хворого на пневмонію шматки цього унікального овоча та напували пацієнтів цибульним чаєм.
Щоб такий чай було легше пити, до нього зазвичай додають лимон
Цибуля містить величезну кількість різноманітних вітамінів та мікроелементів. Сік її є природним антибіотиком, здатним знищити стафілокок, стрептокок, туберкульозну, дифтерійну та дизентерійну паличку. А також віруси.
Крім цього, овоч сприяє кровотворенню, виводить токсини й навіть здатний протистояти раковим захворюванням.
Декілька головок цибулі можна знайти практично на будь-якій кухні. Під час приготування їжі лушпиння викидається як сміття.
Насправді ж це найцінніший продукт, з якого можна готувати корисний чай цибулі.
Незвичайний напій використовується для зміцнення організму та лікування численних патологій.
До складу чаю з цибулі входять такі речовини:
Кверцетін. Це найсильніший антиоксидант, що має протизапальні та антиокислювальні властивості. Зміцнює серцево-судинну систему. Входить до складу багатьох БАДів.
Аскорбінова кислота. Незамінний помічник при застудах та вірусних захворюваннях.
Каротин. Покращує процеси мозкової діяльності та позитивно впливає на травлення.
Вітамін Е. Покращує стан шкіри та волосся. Підтримує еластичність судин, зміцнює серцевий м’яз.
Фітонциди. Зміцнюють імунну систему, а також зуби та кістки.
Залізо. Нормалізує роботу гормональної системи та покращує обмін речовин.
Калій. Необхідний для синтезу білка, нормальної роботи нирок та кишечника.
Кальцій. Про користь цього елемента для кісток та зубів відомо навіть дітям.
Чай з цибулиння здатний допомогти знизити вагу
Чай, приготований з цибулі або її лушпиння, має специфічний смак та запах. Але ці недоліки легко компенсують його унікальний склад та користь.
Цибулевий чай робить на організм таку дію:
Зменшує набряки та біль у ногах.
Має антигістамінний ефект.
Це дуже добрий засіб проти будь-яких проявів алергії.
Покращує травлення, бореться із метеоризмом.
Виводить з організму важкі метали та інші токсини.