У трьох кімнатах у Радивилові створили комфортні умови для особливих дітей (ФОТО)

А таких у цьому районі - близько 5 тисяч

До інклюзивно-ресурсного центру, який нещодавно відкрили у Радивилівській ОТГ, батьки привели 34 особливих дитини.

Центр базується у приміщенні пришкільного НВК «Школа № 2 - ліцей» у Радивилові на вулиці Шкільній, 5. Тут діти отримуватимуть психолого-педагогічну підтримку.

Відвідувати його зможуть і діти із сусідніх територіальних громад.

Як зазначив заступник голови Рівненської ОДА Олександр Корнійчук, це 17 із 33 інклюзивно-ресурсних центрів, які запланували відкрити у нашій області:

У населених пунктах створюються комфортні умови для особливих дітей, з якими працюють реабілітологи, психологи та інші корекційні фахівці. Відкриття таких центрів – це велика справа. Ініціатива, яка реалізується завдяки Фонду Порошенка, дозволяє вселити віру у батьків. А дітям – бути не особливими, а такими ж як ми.

Держава виділила гроші на обладнання, комп’ютери, меблі й тренажерний зал. У той час на місцях долучаються до співфінансування. Так, за словами голови Радивилівської ОТГ Миколи Карапетяна, отримувати педагогічно-корекційну підтримку тут зможуть понад 5 000 дітей із Радивилівщини:

Зараз під центр відвели три кімнати, але будемо його розширювати. Додатково плануємо виділити ще один кабінет.

У сенсорно-ресурсній кімнаті є декілька зон – робоча, релаксаційна, для проведення тренінгових занять, ресурсна зона, ігрова та куточок логопеда. Окрім того, є ще лікувально-фізкультурний кабінет з тренажерами, басейн та спортивні доріжки для розроблення кінцівок.

Усі послуги в Центрі надаються безкоштовно, - наголосила його керівник Наталія Кошельник.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень