Чи закриватимуть інтернати на Рівненщині?

Чи доступна інклюзивна освіта усім дітям, які її потребують

За офіційними даними, нині на Рівненщині у загальноосвітніх навчальних закладах, інтернатах, навчається 1144 дитини із особливими освітніми потребами. Поки на Рівненщині не постає питання про припинення діяльності таких закладів освіти, бо поки у звичайних школа недостатньо класів з інклюзивним навчанням.

Нагадаємо, інклюзивне навчання передбачає створення освітнього середовища, яке б відповідало потребам і можливостям кожної дитини, незалежно від особливостей її психофізичного розвитку.

Про ситуацію повідомила заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко:

Хочу одразу розвіяти страхи щодо інтернатів. Інтернати для дітей з особливими потребами не будуть ліквідовані, поки інклюзія не стане якісною та доступною. Ми маємо забезпечити певний рівень для навчання цих дітей. В Україні проходить деінституалізація – поступове повернення дітей у сім”ї. А педагогічно запущені та занедбані батьками проживатимуть у родинах і навчатимуться у звичайних школах.

У 2016-17 навчальному році в області функціонувало 149 інклюзивних класів, у яких навчалось 197 дітей з особливими освітніми потребами. Найбільше їх у Володимирецькому, Зарічненському, Корецькому (по 15 класів), Березнівському (13 класів), Гощанському (11 класів) районах та місті Рівне (33 класи).

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень