У Польщі перевіряють працевлаштованих українців: декому доведеться повернутися додому

Перевірки стосується легальності проживання та працевлаштування іноземців

Фото Прикордонної служби Польщі

Співробітники Вроцлавської прикордонної служби перевірили законність працевлаштування 426 іноземців у двох вроцлавських агентствах з працевлаштування.

За результатами перевірок власники компаній були покарані високими штрафами. Також роботодавцям погрожують кримінальними провадженнями.

У двох компаніях перевірено 426 іноземців з України, Узбекистану, Киргизстану, Туркменістану, Таджикистану, Казахстану, Білорусі, Азербайджану, Індії, Непалу, Туреччини, росії, Молдови та Болгарії.

Результатом перевірки стало виявлення порушень законодавства щодо аж 377 іноземців, - зазначається у повідомленні Головного управління прикордонної служби Польщі..

Перевірка тривала кілька місяців та включала співпрацю з іншими інституціями та органами, і, перш за все, аналіз досьє працівників

Було виявлено порушення Закону про сприяння зайнятості на ринку праці Польщі.

Під час перевірки підприємців за виявлені порушення оштрафували на 5 тис. злотих. кожного.

 

Однак на цьому наслідки для роботодавців та працівників не закінчуються.

У ході подальших заходів будуть здійснюватися кримінальні провадження щодо, зокрема, підозри у сприянні незаконному перетину кордону та легалізації праці та перебування іноземців на території Республіки Польща, а також адміністративне провадження, що зобов’яже іноземців повернутися до країн походження.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень