Як та коли у Рівному відкриватимуть унікальний заклад для особливих дітей

Такий є тільки у Києві

Мова йде про дітей, хворих на синдром Дауна, для яких батьки самотужки створили спеціалізовану школу профорієнтації «BabySun». Приміщення під неї на вулиці Млинівській,15 орендуватимуть у міста «за символічну плату».  

Ремонти там батьки зробили за кошти, які змогли зібрати з небайдужими.

Відкриватимуть заклад 21 травня. Тоді відбудеться і благодійний концерт та аукціон. Рівняни зможуть допомогти дітям та послухати гурт «Мері».

Голова Асоціації батьків інвалідів Рівного Оксана Титечко пояснила, що в Україні тепер законом захищаються особливі діти від примусового навчання-перебування у закладах для інвалідів.

Основна діяльність навчального центру – якісна реабілітація, адаптація та соціалізація особливих дітей. У школі діти щоденно навчатимуться, для цього їх поділять на три класи. З нами вже погодилось на добровільних засадах співпрацювати вісім спеціалістів. Серед них педагоги, реабілітологи, логопеди та психологи. Зауважимо, що старших дітей тут навчатимуть кількох професій. Так, у школі навчатимемо роботи в офісі, в кафе, на кухні та побутово-господарській роботі, - пояснила Титечко.

До слова, у школі можуть отримати консультації та навіть навчатись діти із Рівненської області.

Батьки "сонячних дітей", які вже записались у школу, впевнені, що навчальний центр допоможе у майбутньому дітям стати самостійними і адаптуватись у суспільстві.

Людям, які мають бажання та змогу допомогти проекту, надаємо реквізити для благодійних внесків:

«Приватбанк» 4149 6258 1086 6762, прізвище: Майдан Володимир Антонович

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень