У школі Рівного відкриють центр для дітей з особливими потребами

Це буде міський комунальний заклад «Інклюзивно-ресурсний центр»

На засіданні бюджетної комісії міськради головний спеціаліст міського управління освіти Валентина Середюк розповіла, що у центрі проводитимуть комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини, надаватимуть консультації батькам і методичну допомогу педагогам дитсадків, шкіл та професійно-технінчих навчальних закладів, у яких навчаються поруч зі здоровими ровесниками діти з особливими потребами. Нині у Рівному інклюзивне навчання здійснюється у 14 закладах, і є 41 клас, в яких інклюзивним навчанням охоплено 75 дітей.  

Валентина Середюк поінформувала, що відкрити інклюзивно-ресурсний центр збираються у школі №24:

Плануємо відкрити цей інклюзивно-ресурсний центр на базі школи №24, оскільки школа безболісно може надати нам дві класних кімнати, не переходячи на двозмінне навчання. І торік на базі школи було облаштовано уже ресурсну кімнату за кошти субвенції з державного бюджету. Було витрачено 89 тисяч 300 гривень.

За словами Валентини Середюк, у ресурсній кімнаті вже є комп’ютери, інтерактивна дошка, куточок лікувальної фізкультури і дидактичний матеріал. Втім, щоб відкрити з 1 вересня інклюзивно-ресурсний центр, на поточний ремонт потрібно хоча б 100 тисяч гривень. А оснастити його обіцяють за кошт держави. У центрі працюватиме 12 людей: директор і корекційні педагоги. Хоч платити зарплату їм обіцяють також з держбюджету, але Валентина Середюк на зарплату працівникам на чотири місяці цього року попросила виділити з бюджету міста 160 тисяч гривень.

Члени бюджетної комісії не погоджувалися платити гроші за державу. І хоч проект рішення міськради про створення центру підтримали, але з пропозицією до управління освіти знайти внутрішній ресурс для фінансування зарплат. А остаточне рішення з цього приводу прийме міська рада.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень