На Рівненщині не збиратимуть гроші з батьків на ремонти шкіл

Щоправда, поки що це стосується лише одного району області

Батьки не тратитимуться на шкільні ремонти у Здолбунівському районі.

Детальніше про це - голова Здолбунівської райдержадміністрації Сергій Кондрачук:

Райдержадміністрація запропонувала і  подала на розгляд сесії районної ради проект рішення, в якому частина коштів районного бюджету з перевиконання спрямовується на поточні ремонти в закладах освіти, тобто на придбання фарб, лаків і т.п. Стартовим бюджетом ми спрямували на ці заходи 955 тисяч гривень. Ще 745 тисяч гривень прямуємо спрямувати в травні.

Сергій Кондрачук каже, що сума в 1 мільйон 700 тисяч гривень на поточні ремонти у класах та коридорах шкіл з’явилася завдяки фінансовій децентралізації. І торік районний бюджет отримав перевиконання у 23 мільйони гривень. Тож у районі можуть дозволити собі спрямовувати кошти на заходи, на які раніше тратитися не могли.

В той же час, за словами Сергія Кондрачука, якщо хтось з батьків хоче купити своїм дітям у клас телевізор чи нові штори, то заборонити це зробити влада не може. Але коли у школах збирають кошти, радить обов’язково задавати запитання директору закладу «на що їх збирають?».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень