Нова програма – нові підручники: чи встигнуть надрукувати книги для учнів 9 класів

Про це розповіли в управлінні освіти і науки Рівненщини

За півроку навчання учнів 4 і 7 класів у школах Рівненщини так і не змогли забезпечити підручниками у повному обсязі. Нагадаємо, проблему з посібниками для цих класів у школах не можуть владнати вже другий рік поспіль.

Станом на лютий в освітніх закладах області цими підручниками забезпечено близько 95% школярів, - повідомив начальник облуправління освіти Григорій Таргонський. Нагадаємо, в уряді ухвалили рішення, що підручники для цих класів наполовину має профінансувати держава, іншу частину грошей мали надати місцеві бюджети. Утім, поки ці кошти на місцях знайшли, ціни у видавців зросли. Це питання освітяни Рівненщини обговорювали з міністром освіти Лілією Гриневич під час її візиту на Рівненщину. 

До слова, з 2017 року друкуватимуть нові підручники для 9 класів. Тож через провал із схемою забезпечення книгами учнів 4 і 7 класів, книги для старшої школи вирішили профінансувати з державного бюджету у повному обсязі, говорить Григорій Таргонський:

 

- Зараз будуть за оновленою програмою для 9 класів підручники. Вони будуть забезпечені за державні кошти, бо цей експеримент, який був для 4 і 7 класів (підручники за кошти місцевих бюджетів, - ред.) не був досить успішним.

 

Згідно з інформацією на сайті Міністерства освіти, найбільших змін у навчальній програмі (а отже і у підручниках для 9 класів) зазнають історія України та географія. Адже друк нових підручників - це слушна нагода врахувати у них  історичні події, що відбулися в країні впродовж останніх трьох років, - кажуть у Міністерстві. Тобто, фактично, програми переглянуті з україно-центричної точки зору.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень