Сьогодні розпочинається реєстрація на основне ЗНО: куди звертатись рівнянам

Реєстрація на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання триватиме до 17 березня

Про особливості цьогорічної реєстрації на ЗНО розповідає директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк:

Випускники загальноосвітніх закладів будуть реєструватися через свої школи. Тому що цього року для отримання атестату про середню освіту здати державну підсумкову атестацію з трьох предметів  можна буде тільки в формі ЗНО. Обов’язковим предметом для всіх є українська мова. Другий предмет на вибір – математика або історія України. Третій предмет – також на вибір учня будь-який з переліку предметів, який винесений на ЗНО.

Отже, за словами Лариси Середяк, кожен випускник повинен в період з 6 лютого до 17 березня самостійно зайти на сайт Львівського центру оцінювання якості освіти або звернутися за допомогою до відповідальних за реєстрацію на участь у ЗНО у своїх школах і надрукувати та заповнити реєстраційну картку, вклеїти у неї дві фотокартки, підготувати ксерокопію першої сторінки паспорта чи свідоцтва про народження. І здати ці документи людині в школі, яка відповідає за реєстрацію на ЗНО. Відповідати за реєстрацію на участь у  ЗНО у школі будуть директори шкіл. 

У 2017 році також будуть дійсні сертифікати ЗНО 2016 року.

Це означає, що випускники, які торік здавали ЗНО, але з якихось причин не вступали у виші (не набрали 100 балів з якогось предмета, виїхали за кордон чи передумали вступати), мають можливість зареєструватися на участь у ЗНО з одного-трьох предметів для того, щоб доздати, і брати участь у конкурсі на вступ разом з випускниками 2017 року. 

Випускники шкіл минулих років, професійно-технічних закладів, коледжів, як пояснила Лариса Середяк, на участь у ЗНО можуть зареєструватися самостійно на сайті центру оцінювання якості освіти або звернутися до пунктів реєстрації на ЗНО.

Таких на Рівненщині діятиме чотири: у Рівненському державному гуманітарному університеті, Національному університеті водного господарства і природокористування, Острозькій академії та обласному інституті післядипломної педагогічної освіти. Їм до вище названих документів потрібно буде додати ксерокопію атестата про освіту. Тут нададуть консультацію, допоможуть заповнити реєстраційну картку, сформувати пакет документів для участі у ЗНО. 

Підсумком реєстрації буде отримання кожним учасником сертифіката ЗНО, який буде наданий кожному в окремому конверті разом з інформаційним бюлетенем. 

До речі, цього року абітурієнти можуть подати у  виші до 9 заяв не більше, ніж з 4 спеціальностей на місця державного та регіонального замовлення. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Теги: ОсвітаЗНО
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень