Реформа в освіті: у школах Рівненщини майже втричі зменшиться кількість предметів

Йдеться про старші класи

Масштабні зміни у навчальній програмі для 10-11 класів планують у міністерстві освіти. Йдеться про об’єднання та зменшення шкільних предметів. Про це говорила мііністр освіти і науки Лілія Гриневич під час візиту на Рівненщину. 

Нагадаємо, проти уніфікації української та зарубіжної літератури наприкінці січня рівненські педагоги навіть влаштували протест.

Утім, як розповів Радіо Трек начальник облуправління освіти Григорій Таргонський, йдеться не лише про літературу. У старших класах хочуть зменшити кількість предметів майже втричі:

 

- Планувалося зменшення кількості предметів з 22-х до 9-ти шляхом об’єднання предметів – щоб освіта була необтяжлива. Що таке 22 предмети у 10-11 класі? Багато їх. І всі вивчи. Зрозуміло, що діти вже в тому віці, коли визначаються, що той піде в технічний напрямок, йому требі одні предмети, той піде в гуманітарний напрямок – йому треба інші. Щоб програми були більш уніфіковані, Міністерство освіти винесло це на обговорення.

 

Що стосується саме літератури, Григорій Таргонський каже, що в управлінні аналізували проект і ним не передбачено зменшення годин української літератури. Обговорення з приводу таких змін тривало впродовж січня. А до квітня у Міністерстві писатимуть нову навчальну програму, яку запровадять з вересня 2018 року, додав Григорій Таргонський.

Докладно із запропонованими змінами можна ознайомитися тут.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень