Змиритися з подорожчанням проїзду у маршрутках «Рівне-Здолбунів» не захотів

Депутат Здолбунівської районної ради Юрій Шадий звернувся з цього приводу у податкову інспекцію

Сайт Радіо Трек писав, що проїзд у маршрутках «Рівне-Здолбунів» подорожчав.

Щоб з’ясувати, чи законне таке подорожчання, чи є підстави для підвищення плати за проїзд, депутат Здолбунівської райради Юрій Шадий звернувся у податкову інспекцію Рівного. Бо, як пояснив, формування ціни на проїзд у громадському транспорті, як монопольній послузі, регулюється державою. Зокрема, у Методиці розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, вказано, що

під час розрахунку тарифу загальний обсяг транспортної роботи та загальна кількість перевезених пасажирів, обґрунтовуються перевізником на підставі фактичних показників роботи, або встановлюються за результатами обстеження пасажиропотоків. 

В той же час, зауважує депутат:

Хто з нас бачив презентовані перевізниками фактичні показники роботи чи облік пасажиропотоку?  Хто знає, скільки відсотків прибутку мають перевізники, 3% чи 300%, чи включають вони у тариф неофіційні витрати на отримання маршрутів і які це цифри? І тут по базару не пройдешся і дешевше не купиш, бо це - монополія. Тож чому ми, прості люди, маємо ставати заручниками перевізників, діяльність яких тягне на монопольну змову?

Викладаю першу отриману відповідь з податкової:

За словами Юрія Шадия, основний акцент відповіді - такий:



...надати об’єктивну інформацію про суми податків, сплачених особами – перевізниками, які надають пасажирські послуги по маршрутах: Рівне – Здолбунів та Рівне - Здовбиця, Державна податкова інспекція у м. Рівному Головного управління ДФС у Рівненській області не має можливості. 

Тож Юрій Шадий повідомив, що вже готує лист в Антимонопольний комітет і Держпродспоживслужбу, а також чекає відповіді з прокуратури і управління транспорту.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень