Звільнення Денісової: хто і за що скаржився на Уповноважену

Та кого хочуть поставити замість неї

Людмила Денісова, поки що уповноважена ВР з прав людини
Людмила Денісова, поки що уповноважена ВР з прав людини

Сьогодні ввечері уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова зібрала прес-конференцію, на якій розповіла журналістам, що у Офісі Президента її хочуть звільнити її і назвала це звільнення незаконним. 

За словами Денісової, в ОП нібито не подобається, як вона збирає та аналізує інформацію щодо порушень прав людини територіях, тимчасово окупованих російськими військами.

Омбудсмен заявила, що такі дії вважає незаконними. 

Загалом омбудсмена обирають нардепи терміном на 5 років. Людмила Денісова обіймає посаду з 15 березня 2018 року, тобто її термін ще не закінчився.

Крім того, Денісова розповіла, що на неї намагаються тиснути через її доньку, яку викликають на допити.

За декілька днів до того українські медійниці направили Людмилі Денісовій відкритого листа щодо комунікації про статеві злочини у час війни. Повний його текст можна переглянути тут. Там же є список тих, що цього листа підписали.

У тексті звернення висловлена стурбованість щодо риторики повідомлень про статеві злочини під час війни, які широко публікує Денісова.

Зокрема щодо повідомлень про зґвалтування українок та українців окупантами.

- Статеві злочини під час війни — це трагедії сімей, важка і травматична тема, а не тема для публікацій у дусі «скандальної хроніки». Потрібно пам’ятати про мету: привернення уваги до фактів злочинів.

Ця інформація поширюється медіа, сенситивні слова стають клікабельними заголовками, лідери та лідерки громадської думки також цитують їх у блогах, під час міжнародних культурницьких подій, організованих для адвокації вцілілих, привернення уваги до війни в Україні та до жахливих злочинів, скоєних росіянами, - йдеться у листі.

Головна редакторка Громадського радіо Тетяна Трощинська, одна з тих, хто підписали Відкритий лист, вже висловилася з приводу можливого звільнення Денісової і причетності до цього звільнення звернення медійниць щодо етики комунікацї Уповноваженої з прав людини. 

Пані Тетяна також прокоментувала кандидатури, які називаються як можливі Уповноважені з прав людини замість Денісової:

- Сподіваюсь, це жарт якийсь невдалий.

Вона ж наводить імена депутатів Мар'яни Безуглої, Миколи Тищенка та Олександра Качура. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень