«Звертайтесь у поліцію, бо всі – рівні»: мер Рівного відповів на петицію про ромів

Олександр Третяк й справді не може самотужки вплинути на ситуацію із ромами?

Фотоколаж - видання "Фокус"
Фотоколаж - видання "Фокус"

Петиція щодо притягнення до відповідальності малолітніх ромів на сайті Рівнеради набрала необхідну кількість голосів. Міський голова Рівного Олександр Третяк відповів на електронну петицію. У відповіді мер нагадав про рівноправність громадян, незалежно від кольору шкіри чи національності.

Це скрін з відео в пабліку "Типове Рівне" в Інстаграмі.
Це скрін з відео в пабліку "Типове Рівне" в Інстаграмі.

Електронну петицію на сайт мерії подала рівнянка Олена Бондар. Вона просила адміністрацію міста звернути увагу на щоденне свавілля ромів в Рівному. А ще питала чому органи опіки не звертають увагу на безліч малолітніх потенційних злочинців, що тероризують містян, туристів та бізнес?

 - Малі крадіжки, недотримання карантинних норм, перешкоджання роботи закладів громадського харчування та страх за свою безпеку вже стало буденністю для рівнян.

 

 

Люди не мають можливості спокійно відпочити в центрі чи навіть постояти в заторі (бо вибивають вікна, вимагаючи грошей), а малолітні роми не мають можливості на освіту й хороше майбутнє.

 

І скажіть, будь ласка, куди звернутися, якщо вас обплювали малі роми, чи обілляли вас вашими ж напоями і втекли?, - йшлося у петиції Олени Бондар.

Необхідні для розгляду петиції голоси назбирались за чотири дні. Втім зарадити мерія не може.

Це скрін з відео в пабліку "Рівне_1283" в Інстаграмі.
Це скрін з відео в пабліку "Рівне_1283" в Інстаграмі.

Міський голова Олександр Третяк, посилаючись на норми Конституції, законів та Кримінального кодексу України, порадив звертатись у поліцію. Відповідь Олександра Третяка подаємо повністю:

 - Питання протидії злочинності, забезпечення публічної безпеки і порядку, охорони прав і свобод людини, а також інтересів суспільства і держави, в тому числі притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності правопорушників належить до компетенції органів Національної поліції України (ст. 2 Закону України «Про Національну поліцію»). Тому з питань притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності громадян, які вчиняють правопорушення чи злочини Вам необхідно звертатись до Рівненського районного управління поліції ГУНП України в Рівненській області (м.Рівне, вулиця Пушкіна, 4) або на оперативну телефонну лінію 102.

 

 

Органи опіки та піклування в межах своїх повноважень розв'язують питання соціального та правового захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Виявляти, припиняти та розкривати кримінальні правопорушення, вчинені дітьми, вживати з цією метою оперативно-розшукових і профілактичних заходів, передбачених чинним законодавством, проводити роботу щодо запобігання правопорушенням дітей, зобов’язані уповноважені підрозділи органів Національної поліції.

 

 

Додатково повідомляємо, що відповідно до ст. 24 Конституції України громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом. Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками.

 

Статтею 161 Кримінального кодексу України передбачена відповідальність за порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками.

 

Тому притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності громадян має здійснюватись у встановленому законом порядку незалежно від їх національної належності.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень