Зв'язок між групою крові та інсультом встановлено: хто має найбільші ризики

Науковці проаналізували дані 17 тисяч осіб

Ймовірність інсульту до 60 років на 16% вища у людей з другою групою крові. Це встановили вчені з Мерілендського університету, які проаналізували дані 48 генетичних досліджень, які охопили 17 тисяч пацієнтів з інсультом та близько 600 тисяч осіб без цього діагнозу. Вік учасників варіювався від 18 до 59 років.

Останні дослідження показали, що ймовірність інсульту у людей із другою групою крові на 16% вища, ніж у носіїв інших груп крові. Навпаки, у людей із першою групою крові ризик був на 12% нижчим.

Водночас ризик інсульту у людей з другою групою крові у старшому віці виявився незначним, що може вказувати на інші механізми виникнення захворювання в молодшому віці.

Поки керівники дослідження не можуть назвати точних причин підвищеного ризику. Вони припускають. Вони припускають, що це може бути пов'язане з особливостями зсідання крові, тромбоцитами або білками, що беруть участь в утворенні тромбів.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень