Зробив фото – сядь у тюрму: Верховна Рада ввела кримінальну відповідальність за зйомку переміщень ЗСУ

Людей закликають утриматися від передачі даних ворогу

Верховна Рада проголосувала за запровадження кримінальної відповідальності за фото- та відеозйомку переміщень ЗСУ. Про це повідомила нардепка Олена Шуляк. Це рішення підтримали 346 народних обранців.

Так, поширення інформації про переміщення озброєння територією України (якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генштабом ЗСУ чи Міноборони або в офіційних джерелах відповідних відомств країн-партнерів) в умовах воєнного або надзвичайного стану карається ув'язненням від 3 до 5 років.

За поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших законних військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості (якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі) в умовах воєнного або надзвичайного стану можуть відправити за ґрати на термін від 5 до 8 років.

Якщо ці дії вчиняли за попередньою змовою групою людей або з корисливих мотивів, або для інформування ворога, або якщо вони спричинили тяжкі наслідки, передбачається покарання від 8 до 12 років за ґратами.

Нагадаємо, 21 березня Служба безпеки України затримала тіктокера, який виклав в інтернет матеріали про розташування українських військових у Києві.

 

А згодом по торговому центру, біля якого перебували наші військові, російські окупанти завдали ракетний удар.

 

Внаслідок цього загинуло 8 осіб.

Міністерство оборони закликає громадян не працювати коригувальниками для окупаційних сил та не публікувати інформацію, яка може зашкодити ЗСУ.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень