Золотий шолом: спідвеїст з м. Рівне зупинився за крок до перемоги

У Словаччині

Марко Левішин - крайній зліва. Фото опублікував Сергій Головня.
Марко Левішин - крайній зліва. Фото опублікував Сергій Головня.

Рівнянин Марко Левішин зупинився за крок від Золотого шолому Словаччини у Жарновіце. У фінальному заїзді на 6 кіл, в якому стартували одразу 6 гонщиків українець посів 2-е місце, повідомив представник міського спортивно-технічного клубу Сергій Головня:

- Марко Левішин був кращим в класифікації за підсумками основної серії, де стартувало одразу 20 спортсменів. Не збавляючи обертів вихованець Рівненського спідвею виборов перемогу й у півфіналі.

 

У Великому Фіналі 58-го розіграшу Zlatá Prilba SNP в Жарновіце першим лінію фінішу перетнув поляк Роберт Хмель.

 

По ходу дистанції Марко випередив одного з улюбленців рівнян Даніеля Єлєнєвскі. Місця з 4-го по 6-те посіли Нік Скорья зі Словенії, Пако Кастанья (син Армандо Кастаньї) з Італії та Якуб Кравчик з Польщі.

Таким чином Марко Левішин став лише другим в історії проведення турніру українцем, який зумів піднятися на п'єдестал пошани.

 - Ці змагання почали проводити у далекому 1953 році.

 

У 1995-му році, один зі своїх найбільших успіхів святкував «Народний Гонщик Рівного» Володимир Колодій старший, який здобув перемогу.

А це фото 1995-го року, де Золотий шолом виборов рівненський спідвеїст Колодій молодший. Фото опублікував Сергій Головня.
А це фото 1995-го року, де Золотий шолом виборов рівненський спідвеїст Колодій молодший. Фото опублікував Сергій Головня.

 

А сам Левішин, навіть постійно перебуваючи за кордоном, зумів зробити достойний подарунок до Дня Міста, - резюмував Сергій Головня.

Нагадаємо, наприкінці липня на командному чемпіонаті світу зі спідвею у Данії Марко Левішин привіз українській збірній 18 пункті. 

До слова, Марко Левішин – єдиний з рівненських гонщиків, який мав систематичні тренування. Він виступає у польській Екстралізі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень