«Золота крупа» подешевшає: Коли впадуть ціни на гречку

Чекати лишилось не довго

Через дефіцит гречки цього року фермери посіяли в 1,5 раза більше агрокультури, ніж торік. Тому вже восени українці побачать у магазинах дешевшу гречку, повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

Раніше гречкою засівати лише 70 000 га, а цього року посів вдалося збільшити до 120 000 га. Збільшення площ посів агрокультури дозволить закрити внутрішню потребу та знизити ціни для споживачів.

У наступні роки ми також вирощуватимемо більше гречки. І її буде більш ніж достатньо для внутрішнього споживання, – розповів Тарас Висоцький.

Крім того, він нагадав, що наприкінці лютого імпорт гречки з Казахстану зупинився, тож українці зіткнулися з дефіцитом крупи та високою ціною на неї.

Джерело: agronews.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень