В Україні прогнозують зростання цін на продукти: що подорожчає найбільше

Вже незабаром

Через війну, яку розв’язала росія, в Україні – дуже складна економічна ситуація. Курс долара зріс на понад 25%, проблеми з логістикою та підвищення цін на пальне негативно вплинули на ціни.

Товари першої потреби вже подорожчали на 15-20%.

Проте експерти кажуть, що згодом можливе чергове зростання вартості товарів.

Що подорожчає найбільше

Вже восени в Україні очікується зростання цін – до 25%. Багато міжнародних компаній намагаються завозити імпортний товар, на який суттєво впливає курс долара. Також на ціни вплине зменшення українського урожаю і дефіцит сировини. Також українські виробники залежать від імпортних складових, які вже здорожчали.

Коли цінники оновлять

Зростання цін буде за тиждень-два, кажуть аналітики Infagro. Ринок поки пристосовується до нових реалій, які спричинені можливостями експорту та змінами в курсовій політиці НБУ. А ближче до зими в країні буде дефіцит овочів та фруктів, які злетять у ціні. Також дуже подорожчає хліб, м'ясо і молоко.

Як не залишитися голодним

Експерти радять зробити запаси продуктів. Зокрема, на зиму можна закупити трохи консервів, борошна, солі, цукру, макаронних виробів та круп, меду, згущеного молока, кави та чаю, соняшникової олії та вершкового масла, печива, цукерок, халви.

Джерело: biz.today

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень