Зниклого голову Білоруського дому знайшли повішеним у Києві. За ним стежили

І в поліції про це знали

У Києві знайшли мертвим голову «Білоруського дому в Україні» Віталія Шишова.

Тіло виявили підвішеним у зашморгу на дереві в одному з київських парків.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на пресслужбу поліції.

У поліції повідомили, що мобільний телефон і особисті речі хлопця вилучені з місця події. Громадянина Білорусі Віталія Шишова, який зник вчора у Києві, знайшли повішеним сьогодні в одному з київських парків, неподалік від місця його проживання, - йдеться у повідомленні.

Поліція розпочала кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) і буде перевіряти всі версії, в тому числі версію вбивства, замасковану під суїцид.

Правоохоронці проведуть допит свідків, аналіз відеозаписів з камер системи «Безпечне місто», проведуть експертизи і слідчі експерименти.

Між тим у «Білоруському домі» заявили, що за Віталієм Шишовим стежили:

Про факти були відповідні повідомлення поліції. Також нас неодноразово попереджали як місцеві джерела, так і свої люди в Республіці Білорусь про всілякі провокації аж до викрадення та ліквідації. Віталій стоїчно і з гумором ставився до цих попереджень, заявляючи, що хоч так можливо БДУ вийде з інфовакууму.

У Білоруському домі  вважають, що смерть Шишова – це «спланована чекістами операція з ліквідації дійсно небезпечного для режиму білоруса». Там продовжуватимуть домагатися встановлення істини в загибелі Віталія.

Довідково:

Віталій Шишов був одним із творців Білоруського дому в Україні та очолив його.

Шишов переїхав до України восени 2020 року після протистояння народу білоруській диктатурі.

Серед сфер діяльності Віталія були: допомога білорусам, які переїхали, проведення акцій проти режиму Лукашенка, просування законопроєктів, які допомагають його співвітчизникам, а також формування діаспори в Україні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень