Припинення авіасполучення з Білоруссю: скільки за це заплатять українці

Подорожчають насамперед авіаквитки

Ключові наслідки для авіакомпаній у звʼязку із забороною на польоти в повітряному просторі Білорусі — це збільшення часу перельоту з України у Вільнюс, Гельсінкі, Ригу, - повідомляє РАДІО ТРЕК з посиланням на Фокус.

За словами авіаційного експерта Богдана Долінце, частка палива в структурі вартості авіаквитка становить 50%, і подовження перельотів позначиться на вартості квитків.

Це приблизно €10-20 на квитку. При цьому я не очікую, що за іншими європейськими напрямками ціни якось зміняться у звʼязку з припиненням транзиту над територією Білорусі.

В авіакомпаніях України підтверджують, що деякі перельоти стануть довшими

Над територією Білорусі проходять рейси до Фінляндії Київ — Гельсінкі — Київ і Київ — Турку — Київ. Усі ці польоти здійснюватимуться, як і було заплановано, але через повітряний простір України та країн ЄС. При цьому тривалість перельоту зросте на додаткових 40 хвилин.

Про подорожчання авіаперельотів  поки не говорять.

 

Над територією Білорусі проходило всього кілька повітряних шляхів, це не буде істотно впливати на вартість перельоту для українців.

Вагомішим стане припинення отримання доходу від «Белавіа» за навігаційні послуги, які надавав «Украерорух» на території України.

Україна могла б виграти від заборони, але…

«Украерорух» може не втратити, а наростити прибуток за рахунок зростання трафіку над Україною після заборони польотів над Білоруссю.

Водночас експерти наголошують: окреме питання — який аеропорт стане хабом і перетягне на себе транзитний потік пасажирів у напрямку ЄС — Росія, а також Україна — Росія.

Експерти впевнені: замість «нельотного» Мінська хабом може стати Варшава.

На жаль, українські аеропорти до переліку потенційних хабів не потрапляють.

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063-734-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень