Знесли легендарну фабрику шкарпеток у Житомирі (ФОТО/ВІДЕО)

У цих шкарпетках ходила вся країна

Напередодні у facebook оприлюднили фото з місця, де впродовж 80 років працювала Житомирська панчішна фабрика. Світлини оприлюднив Олександр Оліщук

Больше не будет шуток и анекдотов про житомирские носки) Чулочная фабрика 1935-2021, - написав у своєму дописі Олександр.

Підприємство й приміщення продали окремо, це з’ясувалося ще у 2021 році.

За даними Житомир.info підприємство наразі переїхало в будівлю колишньої музичної фабрики у Житомирі на вулиці Жуйка.

Станом на середину жовтня на місці фабрики лишився тільки головний цех та адмінбудівля. Приміщення допоміжних цехів зруйновано повністю.

Новим власником приміщення стало ТОВ «Епіцентр К».

За даними Вікіпедії на місці фабрики планують звести житловий будинок та власне гіпермаркет будівельних матеріалів.

У березні цього року керівництво  ПрАТ «Екотекстиль», яке є виробником шкарпеток, запевняло, що припиняти випуск панчішної продукції не планують, а працюватимуть з новим власником у новому місці.

На той момент підприємство не мало боргів з виплати зарплати чи податків. У березні на підприємстві працювало 200 осіб, мало складські запаси й намагалося всіляко реалізувати шкарпетки.

Панчішна фабрика свого часу пережила розпад Радянського Союзу, а шкарпетки багато років залишалися брендом Житомира.

Це й досі одне з найбільших виробництв міста. Фабрика почала працювати в 1935 році, під час фашистської окупації вона була практично зруйнована й відновила роботу лише в 1948 році. В 1967 році панчішна фабрика отримала назву «Комсомолка», з 1988 року – акціонерне товариство «Україна». Наразі це ПрАТ «Екотекстиль».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень