Знають її і йдуть зі своєю бідою: на Рівненщині жінка руками лікує хворих

Каже, що просто відчуває хворе місце

Жінка-костоправ з Рівненщини ставить на ноги недужих. 77-річну Тетяну Товкач із села Тріскині Сарненської громади знають не лише місцеві, а й мешканці навколишніх населених пунктів. Адже вона багатьом допомогла у біді.

Жінка не має медичної освіти, але вміє вправляти вивихи, спинні грижі та знімає «защемлення нервів», повідомляє visnyk.lutsk.ua.

Цілителька пояснює: усі дива її руками творить Господь.

Тетяна Товкач ходить у храм, щиро молиться і співає у церковному хорі.

Як навчилася допомагати людям

Розпочалося все понад 25 років тому, коли поліські жінки, щоб заробити якусь копійку, їздили, як тут кажуть, «на вербовку» – сапати буряки у Білгородську область Росії. Вирушила з ними і Тетяна Товкач. Тоді доводилося важко працювати і вручну обробляти шість-вісім гектарів поля. Одна з жінок не змогла працювати, бо їй защемило спину від тривалого сапання.

– Кажу їй: «Лягай-но, спробую тобі допомогти». Поклала її на підлогу, попробувала руками, якось одразу відчула хворе місце. Жінці стало легше, вона встала і знову працювала на буряках, ніби нічого й не сталося.

 

Я спочатку навіть нікому не признавалася, що вмію таке робити. Не було у нашому роду костоправів: ні батьки, ні діди не займалися лікуванням і народною медициною.

 

Я все відчуваю пальцями, а звідки взялися такі знання, не можу пояснити, – дивується жінка.

 

– Мені Богом було сказано: «Будуть до тебе люди йти, як вода пливти». Адже хворих не я зцілюю, а Господь моїми руками.

Допомагає тим, хто потребує

Приходять до цілительки люди з різними травмами, наприклад, якщо якась тріщина чи вивих. Звертаються чоловіки і жінки з нестерпним болем у спині. Жінка проводить руками й одразу відчуває, що десь нерв затиснутий.

– І сьогодні був один хлопець. Ледве зайшов у хату, такий перекособочений і перекривлений. Каже, що хотів підняти бетонного стовпчика, й одразу впав.

 

То я йому вправила спину і він нормально пішов. Так хлопчина дякував, не надякувався.

Слава по світу стала

Пацієнти їдуть до жінки-костоправа і з ближніх сіл, і з сусідніх містечок, і з Рівного. Вона нікому не відмовляє, а всім намагається допомогти, бо, як каже жінка, для біди багато не треба: невдало зігнувся, чи не так повернувся, і стаєш безпорадним.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень