Він створив Байрактар – той самий, про який в Україні складають пісні (ФОТО)

Байрактар перекладається – Прапороносець

Знайомтесь: творець безпілотного нападника та розвідувального літального апарата «Bayraktar TB2», який не має аналогів у світі і неабияк допомагає ЗСУ.

Сельджук Байрактар (тур. Selçuk Bayraktar; нар. 7 жовтня 1979) – турецький інженер, технічний директор і співвласник компанії «Baykar», зять президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана.

Він закінчив Стамбульський технічний університет в 2002 р. Має ліцензію пілота та ступінь магістра Пенсильванського університету і Массачусетського технологічного інституту.

 

Також він Доктор наук Технологічного інституту Джорджії.

Ердоган і Байрактар

З ЧОГО ВСЕ ПОЧАЛОСЯ

Передумовою розробки Bayraktar TB2 була заборона з боку США на експорт озброєних безпілотних літальних апаратів до Туреччини через побоювання, що вони будуть використані проти груп Робітничої партії Курдистану в Туреччині та за її межами[.

Попередником Bayraktar TB2 був Bayraktar Çaldıran (Bayraktar TB1), розроблюваний з 2007 року та поставлений на озброєння турецької армії в 2011 році.

З дружиною і дочкою

У червні та серпні 2014 року апарат TB2 побив світовий рекорд серед безпілотних літальних апаратів у класі тактичних середньовисотних БЛА за тривалістю польоту. Він перебував у небі на висоті 8 км 24 год. 34 хв. У 2014 році БПЛА вперше застосували в бойових умовах під час операції в турецькій частині Курдистану.

Безпілотник отримав назву від прізвища засновника компанії Baykar Оздеміра Байрактара (в перекладі з турецької Bayraktar — прапороносець

Байрактар з турецької -- прапороносець

ПЕРЕЛОМНИЙ МОМЕНТ

Сельджук Байрактар отримав широку популярність в травні 2016, взявши участь в об'єднаних військових навчаннях в Ізмірі, де його компанія «Baykar Makina» представила свою нову розробку – розвідувальний безпілотний літальний апарат «Bayraktar TB2».

За рішенням начальника Головного штабу Збройних сил Туреччини, він був прийнятий на озброєння турецької армії.

Сельджук Байрактар та його "Байрактар ТВ2"

На початку березня 2022 р. Сельджук Байрактар заявив, що найближчим часом БПЛА нового покоління здійснять революцію у військовій історії.

Власне, Bayraktar TB2 вже це продемонстрував у 44-денній війні в Карабаху, а сьогодні творить велику і низку окремих історій блискучих перемог у російсько-українській війні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень