Зміну тарифів на електроенергію відклали

Але вона буде

Минулого тижня міністр енергетики Герман Галущенко обіцяв представити оновлену постанову про спеціальні зобов'язання на ринку електроенергії, яка передбачає диференційовані тарифи для населення.

Але сьогодні Міненерго повідомило, що поки це зробити не можуть. Бо

ситуація, що склалась на ринку електроенергії у травні-червні, повністю спотворює можливість адекватного прогнозування моделі фінансово стабільної роботи для учасників ПСО.

 

ПСО - це покладання спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів

 

Адже, щоб встановити диференційовані тарифи, в тому числі з урахуванням можливостей соціально вразливих груп населення, і забезпечити підприємствам, які виробляють електроенергію, можливість для модернізації потужностей та стабільної роботи, потрібно 

визначити точну суму коштів, яку зараз потребує ринок, і важливо, щоб ринок функціонував стабільно.

 

Тому Міненерго неодноразово зверталось до НКРЕКП і вона вже деякі заходи здійснила. Але ще чекають кроків, які стабілізують ринок. 

Це дозволить належно обрахувати модель фінансової стабільності учасників ПСО для забезпечення тривалого стійкого ефекту, - посянюють у Міністерстві.

Тож Міненергетики ініціювало продовження терміну дії чинного ПСО до 1 серпня.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені документи у Рівному: пропонують винагороду

Вчора у районі автовокзалу близько 8 ранку були загублені документи. Тих, хто знайшов, просять повернути за винагороду. Ліщук Руслан Романович - 0 (67) 408 57 66

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Більше оголошень