Зміни у підході до мобілізації: Зарплата за призовником не збережеться

Мобілізація триває

В Україні майже 7 місяців триває загальна мобілізація. За мобілізованим працівником раніше завжди зберігалося робоче місце і зарплата. Для цього призовник мав надати документи та повідомити роботодавця про вступ на службу у ЗСУ.

Однак наразі ситуація змінилася

До законодавства внесли правки і тепер роботодавець може не виплачувати мобілізованому працівникові зарплату. Таке рішення зумовлене тим, що законодавство про мобілізацію було ухвалене у 2014 році. Тоді рівень мобілізації не був таким масовим, як при повномасштабному наступі росії на Україну.

Цю ситуацію адвокат Кирило Казак коментує так:

- Якщо повістка прийшла на роботу, то підприємство має видати наказ про повідомлення про виклик у військкомат (ТЦК), довести наказ тим, кого він стосується, надіслати копію до ТЦК та забезпечити явку військовозобов’язаних.

 

Якщо працівника мобілізують до війська, йому гарантують збереження місця роботи. Службу в армії потрібно підтвердити відповідними довідками та витягами з наказів та розпоряджень, у тому числі наказ про включення до складу військової частини.

Джерело: telegraf

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень