Як визначають військову спеціальність для призовників: З’явилось пояснення

Наприклад, спеціальність «стрілець» може отримати будь-хто з мобілізованих

В Україні тримає мобілізація військовозобов'язаних. Люди повинні розуміти, що мобілізованого без необхідних навичок або досвіду не можуть відправити на передову. Тож усі військовозобов’язані, яких призвали до армії, мають пройти навчання і отримати військову спеціальність.

Як визначають військову спеціальність?

Перед тим, як відправити людину на фронт, враховують вже здобутий нею фах та професійний досвід. На основі цих навичок здійснюють навчання призовників, пояснив  начальник Дарницького територіального центру комплектування в місті Києві полковник Руслан Тригуб.

- Наприклад, людина вже 20 років працює механіком на СТО: це добре, тому що у ЗСУ дуже багато автомобілів і вони ламаються частіше в польових умовах. Тому ця людина може піти тим же механіком у ремонтний батальйон.

 

Або ж людина працює кухарем в ресторані — тоді ми відправляємо її кухарем у військову частину. Навіщо навчати людину кухарства, якщо є хтось, хто може продовжувати своє улюблене заняття і готувати їжу для побратимів?

 

Якщо цивільна спеціальність людини споріднена з військовою, призовника швидше відправлять служити за відповідним фахом, — пояснив Тригуб.

За його словами, враховують також особисті побажання мобілізованих осіб. Якщо людина хоче бути танкістом чи артилеристом і підходить для цієї спеціальності за станом здоров’я, вона має змогу служити у відповідному підрозділі.

Попри побажання кожен солдат має володіти навичками стрільби з автомата, які необхідні стрільцеві, тож всі мають спеціальність «стрілець». А уже потім, під час служби він може перенавчитись.

До слова, раніше ми писали про: 

Мобілізація в Україні: назвали 9 категорій людей, яких не призвуть до війська

Джерело: telegraf

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень