Мобілізація в Україні: назвали 9 категорій людей, яких не призвуть до війська

Бо вони мають вагомі причини

Ці чоловіки вирішили переодягнутися у жіночий одяг і спробувати виїхати за кордон

В Україні сьомий місяць триває повномасштабна мобілізація. Через це з'являється і безліч міфів довкола цих новин. У Міноборони пояснюють, якщо військовозобов'язана особа ухиляється від призову, її можуть притягнути до адміністративної і навіть кримінальної відповідальності.

Однак, не можуть мобілізувати в армію тих, хто цій мобілізації не підлягає.

Групи людей, яких не мають права мобілізувати:

  1. Працівники компаній, організацій та органів, яких «забронювали» для виконання своїх обов'язків.
  2. Нездатні до служби особи, тобто ті, хто має інвалідність або тимчасово непридатні через стан здоров'я.
  3. Громадяни, які утримують і відповідають за трьох або більше дітей до 18 років. Під цю категорію також підпадають опікуни та батьки повнолітніх, які мають I або II групу інвалідності.
  4. Особи, які самотужки виховують неповнолітню дитину.
  5. Громадяни України, які доглядають за тяжкохворими членами сім'ї, наприклад за дружиною чи чоловіком, дитиною, матір'ю чи батьком.
  6. Опікуни, усиновителі, прийомні батьки і батьки-вихователі неповнолітніх дітей-сиріт та тих, хто позбавлений батьківського піклування.
  7. Народні депутати України та депутати Верховної Ради Автономної Республіки, а також деякі категорії чиновників.
  8. Військовозобов'язані особи, що мають чоловіка або дружину, що вже служить, і неповнолітню дитину. Крім того, до цієї категорії входять ті, чиї близькі родичі загинули чи пропали безвісти внаслідок військових дій на Сході України.
  9. Студенти вищих навчальних закладів, здобувачі фахової передвищої освіти. Проте, маються на увазі лише ті, хто навчається на денній або дуальній формі. До того ж, вчителі та викладачі також не можуть бути мобілізовані.

Отже, слід зазначити, що є велика кількість громадян, які не можуть бути призвані на службу без власної на згоди. У більшості — за сімейними обставинам та через стан здоров'я.

Джерело: telegraf

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень