«Зірка» здорового харчування з’явилась у Рівному (ФОТО)

Сьогодні у світі тільки й розмов, що про здорове харчування. Адже від нього залежить наше самопочуття, а значить – якість і тривалість життя. Тому хлібозавод «Рум’янець» нещодавно презентував хліб «Цільнозерновий пшеничний», виготовлений із цільнозернового борошна з додаванням насіння льону.

Хліб зберігає всі корисні речовини цільного зерна: клітковину, вітаміни, мікроелементи. Плюс насіння льону, яке є джерелом Омега-3 жирних кислот.

Цільнозерновий хліб, на думку столичного дієтолога Анастасії Каліги, не лише нормалізує роботу кишечника і рівень цукру в крові, але й надзвичайно корисний для серцево-судинної системи. Такий хліб продовжує відчуття ситості і навіть знижує потяг до солодкого.

Крім того, «Цільнозерновий пшеничний» має невисоку калорійність – всього 187 калорій на 100 г, що робить його справжньою «зіркою» здорового харчування.

«Цільнозерновий пшеничний». Щойно з печі

Про те, як з’явився «Цільнозерновий пшеничний», розповідає головний технолог хлібозаводу «Рум’янець» Лідія Ряба:

Перед тим, як запустити хліб у виробництво, ми випробовуємо рецептуру, підбираємо кількість інгредієнтів, порівнюємо, аналізуємо. З «Цільнозерновим пшеничним» все дуже швидко і легко вийшло, не довелося довго «гратися» з рецептурою. Єдине, спочатку ми його спекли без заварки. Потім зробили партію на заварці з цільнозернового борошна і льону – хліб вийшов смачнішим.

Так виглядає заварка з цільнозернового борошна і насіння льону

Заварка впливає тільки на смак?

І на смак, і на аромат, і на структуру. Ви, наприклад, знали, що хліб на заварці не кришиться? А ще заварка збільшує термін придатності хліба.

До заварки додають закваску

В багатьох країнах цільнозерновим може називатися хліб, в якому відсоток цільнозернового борошна геть незначний. На «Рум’янці» вирішили, що підуть іншим шляхом:

Наш «Цільнозерновий пшеничний» виготовлений із цільнозернового борошна. Такий хліб – рідкість, адже зазвичай виробники додають борошно інших сортів. Наприклад, в деяких країнах достатньо, щоб вміст цільнозернового борошна складав всього кілька відсотків – і хліб вже можна назвати цільнозерновим. Наш хліб – це 80% цільнозернового борошна (частина цього борошна також іде в заварку), ще 20% – це інші інгредієнти, – розповідає Лідія Ряба.

Цільнозернове борошно на вигляд значно темніше, ніж звичайне

Коли на «Рум’янці» вирішили випускати цільнозерновий хліб, постало питання – де брати цільнозернове борошно? Адже багаторічний партнер хлібозаводу – підприємство «Рівне-Борошно» – такого продукту не виготовляло.

Ми давно співпрацюємо з ТОВ «Рівне-Борошно» і знаємо, що їхня продукція завжди якісна. Тому, замість того, щоб шукати постачальника цільнозернового борошна, а таких насправді мало, ми були дуже переконливими у перемовинах і тепер «Рівне-Борошно» виготовляє ще й цільнозернове пшеничне борошно, а наша співпраця успішно продовжується, – каже директор «Рум’янця» Микола Загривий.

Так виглядає хліб перед тим, як опинитися у формі для випікання

Зважаючи на те, що здорове харчування – тренд тривалий і мода на нього точно не мине, на хлібозаводі «Рум’янець» планують випустити цілу лінійку цільнозернових хлібів. Однак що це будуть за хліби – поки що секрет.

Перед нарізкою і пакуванням хліб повинен повністю охолонути

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень