А слабо спекти паску з шоколадом? «Рум’янець» не перестає дивувати (ФОТО)

Багато рівнян, як і мешканці інших міст, вже не уявляють Великдень без паски від «Рум’янця». По-перше, це красиво. По-друге – смачно. По-третє – вся продукція на хлібозаводі виготовляється з добірних продуктів. Але продукти – це тільки половина успіху. А як щодо рецептури? Хто створює унікальні рецепти пасок на «Рум’янці»?

Головний технолог "Рум'янця" - Лідія Ряба

Знайомтеся – Лідія Ряба, головний технолог  хлібозаводу «Рум’янець».

Пані Лідо, Ви розробляєте рецептуру пасок на «Рум’янці», а за якими рецептами печете паски вдома?

–        Я не печу вдома паски.

На Великдень на моєму столі – паски тільки від «Рум’янця».

Дивно, якби було інакше, адже я сама створюю рецептуру, я знаю, в яких умовах і з яких продуктів ми печемо паски. І це надзвичайно якісні продукти! Наприклад, ми не використовуємо яєчний порошок, як це роблять багато виробників, а виключно яйця. Якщо сир, то тільки крупнозернистий 9%. А наш постачальник борошна, компанія «Рівнеборошно», є також постачальником всесвітньо відомої компанії Nestle. Погодьтеся, це багато про що говорить.

Паски готові, лишилося прикрасити

А як Ви створюєте рецепти?

–        По-різному буває. Якісь ідеї беру на семінарах, які відвідую. Щось сама додаю. Щось підказують онуки.

У Вас уже є внуки?

–        Так, двоє. І вони зараз мене питають, а чому б не зробити паску з апельсинами і бананами. Так що наступного року, можливо, ми й запропонуємо нову паску з тропічними нотками.

Паска "З сиром та журавлиною" у процесі приготування

До речі, ваші внуки виколупують родзинки з пасок, як це роблять багато дітей?

–        Виколупують! Якщо чесно, я сама не дуже люблю родзинки. Тому у моїх рецептах, а технологом я працюю з 2013 року, родзинок ви не знайдете (сміється, - ред.). Наприклад, у пасці «З сиром та з журавлиною»… А от взагалі цікава історія.

Якось мій племінник їв на Великдень паску, виколупував родзинки і раптом спитав «А слабо спекти паску з шоколадом?»

З цією думкою я прийшла на завод, так з’явилася наша паска «З сиром та шоколадом». До речі, вона моя улюблена.

Так готується паска "З сиром та шоколадом"

Цьогорічна новинка – кекс пасхальний «Маково-шоколадний». І… він також без родзинок.

–        Без родзинок! Зате з маком, шоколадом і апельсиновими цукатами. Впевнена, цей кекс багатьом буде до смаку.

А які паски найпопулярніші?

–        Найпопулярнішою, якщо говорити про замовлення з мереж супермаркетів, є здоба «Паска», 400 г, яку ми печемо в металевих формах. На другому місці – паска «Малятко», 200 г, прикрашена казковими персонажами. Це гарний подарунок дітям, як і набір «Волочильне».

Паска з набору "Волочильне"

Ви своїм внукам даруєте «Волочильне»?

–        Не тільки «Волочильне» і не тільки внукам. У мене велика родина, я всім дарую паски від «Рум’янця». До речі, свого часу я започаткувала у своєму рідному селі (с. Брикуля, Хмельницька облю), - ред.) традицію приносити на Провідну неділю маленькі пасочки. Зараз там усі так роблять.

А пам’ятаєте, коли на «Рум’янці» почали пекти паски і які саме?

–        Паски ми почали пекти зразу. У жовтні 2003 року відкрився наш завод, а вже навесні наступного року ми спекли перші паски. Йдеться про здобу «Паска» і про паску «Святкову». Правда, спочатку купити їх можна було лише у наших фірмових магазинах. А вже з 2009 року ми поставляємо свою великодню випічку в мережі супермаркетів.

Найбільше пасок традиційно їде на Київщину.

Здоба "Паска", яка печеться в металевих формах

Ми знаємо, що це вже освячені паски…

–        Так, до нас щодня приходять священники всіх конфесій і проводять обряд освячення. Ми робимо це для того, аби люди не залишилися на Великдень без освячених пасок.

–        Дякуємо, пані Лідо, за Вашу роботу! Сподіваємося наступного року скуштувати нових пасок від «Рум’янця» за Вашими рецептами. І, оскільки у Вас сьогодні день народження (15 квітня, - ред.), вітаємо зі святом!

День народження на роботі

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

Собаку по кличці Сем шукають у Рівному

Пес втік після обстрілів. Він має довгу світлу шерсть, довгі лапи та гострі вуха. Може бути в районі Віденської, Щасливого, Мототреку або Радіозаводу. Номери власників: 068-28-97-319 або 068-041-14-08

У Рівному знайшли посвідчення учасника бойових дій

У Рівному на зупинці 12 школа, знайшли посвідчення учасника бойових дій. Документ виданий, на ім'я Рогожніков Віктор Петрович. За деталями звертайтесь за номером: 099 92 60 612

У Рівному знайшли техпаспорт на прізвище Поліщук

У Рівному 1 листопада знайдено техпаспорт, в районі масив Київський. Документ виданий, на ім'я Поліщук Наталія Володимирівна. За деталями звертайтесь за номером: 096 118 5225

Більше оголошень