А слабо спекти паску з шоколадом? «Рум’янець» не перестає дивувати (ФОТО)

Багато рівнян, як і мешканці інших міст, вже не уявляють Великдень без паски від «Рум’янця». По-перше, це красиво. По-друге – смачно. По-третє – вся продукція на хлібозаводі виготовляється з добірних продуктів. Але продукти – це тільки половина успіху. А як щодо рецептури? Хто створює унікальні рецепти пасок на «Рум’янці»?

Головний технолог "Рум'янця" - Лідія Ряба

Знайомтеся – Лідія Ряба, головний технолог  хлібозаводу «Рум’янець».

Пані Лідо, Ви розробляєте рецептуру пасок на «Рум’янці», а за якими рецептами печете паски вдома?

–        Я не печу вдома паски.

На Великдень на моєму столі – паски тільки від «Рум’янця».

Дивно, якби було інакше, адже я сама створюю рецептуру, я знаю, в яких умовах і з яких продуктів ми печемо паски. І це надзвичайно якісні продукти! Наприклад, ми не використовуємо яєчний порошок, як це роблять багато виробників, а виключно яйця. Якщо сир, то тільки крупнозернистий 9%. А наш постачальник борошна, компанія «Рівнеборошно», є також постачальником всесвітньо відомої компанії Nestle. Погодьтеся, це багато про що говорить.

Паски готові, лишилося прикрасити

А як Ви створюєте рецепти?

–        По-різному буває. Якісь ідеї беру на семінарах, які відвідую. Щось сама додаю. Щось підказують онуки.

У Вас уже є внуки?

–        Так, двоє. І вони зараз мене питають, а чому б не зробити паску з апельсинами і бананами. Так що наступного року, можливо, ми й запропонуємо нову паску з тропічними нотками.

Паска "З сиром та журавлиною" у процесі приготування

До речі, ваші внуки виколупують родзинки з пасок, як це роблять багато дітей?

–        Виколупують! Якщо чесно, я сама не дуже люблю родзинки. Тому у моїх рецептах, а технологом я працюю з 2013 року, родзинок ви не знайдете (сміється, - ред.). Наприклад, у пасці «З сиром та з журавлиною»… А от взагалі цікава історія.

Якось мій племінник їв на Великдень паску, виколупував родзинки і раптом спитав «А слабо спекти паску з шоколадом?»

З цією думкою я прийшла на завод, так з’явилася наша паска «З сиром та шоколадом». До речі, вона моя улюблена.

Так готується паска "З сиром та шоколадом"

Цьогорічна новинка – кекс пасхальний «Маково-шоколадний». І… він також без родзинок.

–        Без родзинок! Зате з маком, шоколадом і апельсиновими цукатами. Впевнена, цей кекс багатьом буде до смаку.

А які паски найпопулярніші?

–        Найпопулярнішою, якщо говорити про замовлення з мереж супермаркетів, є здоба «Паска», 400 г, яку ми печемо в металевих формах. На другому місці – паска «Малятко», 200 г, прикрашена казковими персонажами. Це гарний подарунок дітям, як і набір «Волочильне».

Паска з набору "Волочильне"

Ви своїм внукам даруєте «Волочильне»?

–        Не тільки «Волочильне» і не тільки внукам. У мене велика родина, я всім дарую паски від «Рум’янця». До речі, свого часу я започаткувала у своєму рідному селі (с. Брикуля, Хмельницька облю), - ред.) традицію приносити на Провідну неділю маленькі пасочки. Зараз там усі так роблять.

А пам’ятаєте, коли на «Рум’янці» почали пекти паски і які саме?

–        Паски ми почали пекти зразу. У жовтні 2003 року відкрився наш завод, а вже навесні наступного року ми спекли перші паски. Йдеться про здобу «Паска» і про паску «Святкову». Правда, спочатку купити їх можна було лише у наших фірмових магазинах. А вже з 2009 року ми поставляємо свою великодню випічку в мережі супермаркетів.

Найбільше пасок традиційно їде на Київщину.

Здоба "Паска", яка печеться в металевих формах

Ми знаємо, що це вже освячені паски…

–        Так, до нас щодня приходять священники всіх конфесій і проводять обряд освячення. Ми робимо це для того, аби люди не залишилися на Великдень без освячених пасок.

–        Дякуємо, пані Лідо, за Вашу роботу! Сподіваємося наступного року скуштувати нових пасок від «Рум’янця» за Вашими рецептами. І, оскільки у Вас сьогодні день народження (15 квітня, - ред.), вітаємо зі святом!

День народження на роботі

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень