Зіграти в липні на «Авангарді» у Рівному реально. Але є одне але (ФОТО)

Треба гроші та дозвіл УАФ

У Рівному інспектували будівництво стадіону «Авангард».

[media=214602] [media=214612] [media=214625]

Лабіринтами західної трибуни, яку планують завершити до літа поточного року, ходили керівники Української асоціації футболу, місцеві посадовці та представники НК «Верес».

[media=214627] [media=214628] [media=214623]

Андрій Павелко, президент Української асоціації футболу (УАФ), переконує - на стадіоні «Авангард» згодом гратиме не лише місцевий футбольний клуб. Тут зможуть проводити матчі національного рівня.

Посадовець натякнув на те, що нині уся футбольна спільнота готова об'єднатись та сприяти будівництву мультифункціональної арени у Рівному.

При цьому від президента УАФ не прозвучало жодної конкретики щодо фінансування.

Не мав конкретики у відповіді й мер Рівного Олександр Третяк. Каже, не хоче бути голослівним.

Втім, мер попередив –  

місто не зможе самотужки побудувати стадіон.

Нагадаємо, його вартість, після корекції проєктно-кошторисної документації, зросла до понад 500 млн гривень.

Тим часом голова Рівненської ОДА Віталій Коваль зазначив, що в Офісі президента про проблему з фінансуванням об'єкта знають.

Не виключають в ОДА і того сценарію, що цього року кошти на реконструкцію стадіона вдасться залучити через проєкт «Великого будівництва», або ж через Державний фонд регіонального розвитку.

Поки у владних кабінетах шукають грошей, генпідрядник – працює.

[media=214642] [media=214644]

Директор фірми «Фіалка», яка виграла тендер на реконструкцію, Юрій Фалко каже, що

роботи не припиняють навіть за відсутності фінансування, бо це «складний технологічний процес, зупинка якого потягне за собою важкі фінансові наслідки».

Під час інспекції Юрій Фалко розповів про складнощі самої реконструкції та озвучив журналістам оптимістичний прогноз:

 - З міського бюджету витратили майже 106 млн грн. На сьогодні ми демонтували стару східну трибуну, перенесли мережі й комунікації – каналізаційний колектор зокрема. Адже під стадіоном раніше протікали усі нечистоти.

[media=214647] [media=214656]

Було закладено близько 700 бетонних паль для влаштування нової трибуни, навісів та табло. Був повністю збудований каркас східної трибуни, де на першому поверсі будуть розміщені комерційні приміщення та легкоатлетичний зал на чотири доріжки з ямою для стрибків. На другому ярусі будуть розташовані готель та адміністративні приміщення. На третьому ярусі буде розташований буфет та вбиральні для глядачів. 

[media=214660] [media=214659]

Уже готові монолітні конструкції трибун, на яких облаштують 5484 місця для вболівальників. Окрім того, зроблений металевий навіс над західною трибуною.

 

Демонтували старе покриття поля, вклали дренаж, який буде відводити дощову воду зі стадіону. Разом з тим, вже покладено 33 кілометри трубок на підігрів поля.

Пропонується виокремити побудовану трибуну та футбольне поле в першу чергу будівництва. Тоді тут зможуть проводити перші матчі, іншу чергу будівництва проводитимуть за парканом.

[media=214658] [media=214657]

Якщо приймуть в експлуатацію першу чергу, пояснив Юрій Фалко:

 - За найоптимістичнішими прогнозами термін здачі першої черги - початок липня. На це треба, як мінімум, 188 мільйонів гривень.

 

Якщо включити у першу чергу ще й облаштування навісу над східною трибуною, освітлення, гумові бігові легкоатлетичні доріжки, паркомісця перед фасадною частиною стадіону, то вартість зі 188 одразу виросте до 318 мільйонів гривень.

Варто зауважити, що рівненський футбольний клуб «Верес», задля якого фактично і починалась історія із реконструкцією, нині шукає «домашній стадіон».

Власники клубу розглядають можливість грати домашні матчі або у Луцьку, або у Львові.

Це при тому, що існує проблема з місцем під тренувальну базу. Її, до речі, можуть розташувати у Здолбунові. Тамтешні посадовці хочуть бачити «Верес» у себе, бо це «бренд».

[media=214667] [media=214665]

Так кажуть у самому клубі. 

А поки власники клубу обирають між двома містами, публічно звучить думка про те, що Рівне втрачає суттєвий дохід через відсутність розвиненої спортивної інфраструктури.

Фото - Радіо Трек

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень