За «злив» інформації жителю Рівненщини загрожує 15 років за ґратами

Також він планував скоїти вибух

Слідчі прокуратури завершили досудове розслідування стосовно жителя міста Вараш, якого підозрювали у державній зраді та диверсії.

Правоохоронці встановили, що чоловік умисно, з корисливих мотивів,  вчинив злочинні діяння на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності, недоторканості, державній та інформаційній безпеці України, коли збирав та передавав представникам спецслужб іноземної країни-агресора деталізовану інформацію  про особливості захисту діяльності одного із стратегічно важливих об’єктів нашої області.

Також зловмисник намагався вчинити диверсію, скоїти вибух поблизу цього об’єкта. Однак  співробітники органів безпеки запобігли вибуху, а закладений біля підніжжя електроопори вибуховий пристрій  – вилучити .

 

На даний час обвинувальний акт стосовно особи скеровали до суду для розгляду по суті.

Обвинувачений чекатиме вирок суду під вартою.

Відповідальність за вчинення зазначених злочинів проти основ національної безпеки України передбачена у виді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Рівненської області

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень