Журналістку столичного телеканалу у Рівному обдурили аферисти. Нова схема (ВІДЕО)

Власкор НТН просто хотіла продати комп’ютер а попалася на гачок шахраїв

За, відносно, новою схемою у Рівному спрацювали аферисти. На їх гачок потрапила 35-річна жителька обласного центру. Однак оперативникам вдалося повернути, здавалося б, назавжди втрачене майно. Про це повідомляє відділ комунікації обласного управління Нацполіції.

Світлана разом із 16-річним сином вирішили продати комп’ютер і відповідне оголошення розмістили на сайті. Вже через два дні знайшовся й покупець. Оскільки він проживає нібито у Славуті, попросив переказати товар через пошту, пригадує Світлана:

-         Невдовзі на мій мобільний надійшов дзвінок, а в слухавці чоловік представився службою безпеки пошти. Він запитав, чи я погоджуюся на доставку товару для потенційного покупця кур’єром.

 

Я не заперечувала, адже не  вбачала нічого підозрілого. Та потім він сказав, що йому потрібно підтвердити це в базі, а для цього треба озвучити код, який вже прийшов на мій мобільний.

 

Через свій стан здоров’я, бо в той момент я перебувала під дією ліків, тож необдумано озвучила код.

Уже через кілька секунд на електронну пошту рівнянки надійшло повідомлення від пошти, що хтось намагається зайти в додаток з іншого пристрою.

Тож Світлана одразу зупинила процес передачі посилки й попросила повернення посилки.

 

Через деякий час пішла до поштового відділення забрати її.

 

Однак, там повідомили, що невідомий чоловік 15 хвилин тому вже забрав її комп’ютер.

Жінка одразу звернулась до поліції. У рамках кримінального провадження, розпочатого за частиною 1 статті 190 (шахрайство), оперативники негайно розпочали пошуки причетних до злочину осіб.

А в цей час на мобільний телефон і Світлани і її сина почали надходити повідомлення та дзвінки, у яких шахрай вимагав перерахувати кошти на його рахунок і тільки тоді він скаже кур’єру віддати комп’ютер.

Працівникам карного розшуку вдалося оперативно вийти на слід зловмисника.

-         Працівникам карного розшуку Рівненського відділу поліції вдалося встановити номер телефону особи, яка викликала таксі до відділення пошти.

 

З’ясувалося, що то номер кур’єра, який і забрав посилку, — зазначив заступник начальника ГУНП в Рівненській області кримінальної поліції Сергій Волков. 

23-річний рівнянин і справді зрадів появі правоохоронців, адже як пояснив поліцейським, відносно цієї посилки відбувалися незрозумілі речі. Він розповів правоохоронцям, що отримав замовлення забрати посилку, маючи при цьому фото скан-коду.

Потім, нібито, власниця посилки телефонувала і спочатку призначала зустріч, на яку ніхто не прийшов, а потім вона взагалі попросила здати комп’ютер у ломбард, а гроші переказати на картку.

Тоді кур’єр запідозрив недобре і залишив посилку у себе в офісі.

 

А через деякий час до нього навідалися оперативники.

Комп’ютер Світлані повернули.

У рамках кримінального провадження поліцейські встановлюють зловмисників, які ошукали рівнянку.

Втім, найімовірніше, вони перебувають у місцях позбавлення волі, де і «організовують» подібні схеми шахрайств.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень