«Жодної книжки для московської нацменшини», - підручники для українських школярів друкують в ЄС

Міністр освіти показав, як вони виглядають

Україна отримала перші підручники для НУШ з української мови, що надруковані в Європі за кошти партнерів з Європейської комісії.

Про це повідомив міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

За його словами, до кінця червня планується отримати всі 503 тисячі підручників з української мови для 5 класу, які до 1 вересня будуть доставлені безпосередньо до шкіл.

Цей наклад ще минулого року погодилися безоплатно надрукувати наші партнери з Європейської комісії. Нині ведемо перемовини про друк ще однієї партії підручників з інших предметів. Це суттєва допомога від наших європейських друзів. Вдячний за послідовну підтримку українських дітей та педагогів, – повідомив міністр.

Також Лісовий зазначив, що на 2023 рік у державному бюджеті на друк підручників передбачено 754,9 млн грн.

За ці кошти буде видано: 65% усіх необхідних підручників для учнів 6 класу, підручники з історії України для 5 класу, підручники шрифтом Брайля, а також підручники для шкіл з навчанням мовами національних меншин з усіх предметів для 5-6 класів.

Українці на допис міністра відреагували запитаннями щодо підручників для інших класів та іншими зауваженнями.

Галина Дронів-Бощук

Прошу, пане міністре, щоб Ви особисто простежили, щоб ні однієї навчальної книжки для московської нацменшин НЕ БУЛО НАДРУКОВАНО (навіть рядочка)! Щоб ні одна кіпійочка бюджетних коштів України не була витрачена на посилення в українських дітях ворожого ярма! А ті, хто бажають московщини, торби в руки і на болота!

 

Віктор Наринський

Шкода, що не друкували в Україні. Підтримали б ще й українські друкарні, людей та економіку

 

Олександра Гнатенко

Було б дуже добре, якби встигли надрукувати, адже маємо поганий досвід школярів п'ятого класу НУШ, які навчалися без книг, без відповідних парт для НУШу, без комп'ютерів вивчали інформатику. Та короче багато без чого. Велика подяка нашим невтомним вчителям.

 

Svitlana Oleksiuk

Гарна новина! Було б ще краще, якби школи- пілоти побачили програми для 7-9 класів та підручники для 6 та 7 класів.

 

Анжела Шипер-Супрунович

Підручники для 5го класу це добре! А як вчитися дітям 6го класу? Це вони в 2018 пішли у НУШ. А в результаті все не для них.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень