1 вересня — на носі, а грошей немає: що буде з НУШ на Рівненщині

Освітня програма стосується учнів 1-5 класів

Реалізація програми НУШ, за якою мають навчатися майбутні першокласники Рівного, під загрозою зриву.

Зазвичай фінансування на придбання меблів, засобів наочності та обладнання надходило до міського бюджету у травні. Торік Рівне отримало понад 4 млн грн., приблизно така ж сума б надійти і цьогоріч, але через війну жодних коштів ще не отримали, повідомили в управлінні освіти Рівного.

Така ж ситуація і в області

У Департаменті освіти повідомили, що НУШ для першокласників немає стільки викликів, як от реалізація освітньої програми для 5-класників. Керівник Департаменту Петро Коржевський повідомив, що наразі це питання вивчають: 

- 1-4 клас НУШ ми вже пройшли і трохи забезпечені. А от 5 класі поки — це проблема. Ми заходимо у 5 клас НУШ вперше.

 

Зараз ми аналізуємо, що ми можемо зробити і купити, адже через 590-ту постанову про капітальні видатки є проблеми з закупівлями.

 

Намагаємося балансувати, аби у дітей була можливість навчатися. 

У Рівному з 1 вересня у 5 класах навчатимуться 3711 дітей, у НУШ - 3108 учнів і за програмою Інтелект України - 603 дитини. Для них потрібно закупити 68 комплектів мультимедійного обладнання.

Попередньо відомо, що школярі 5 класів Рівного у новому році будуть з підручниками — процес їх замовлення завершили 10 червня.

До слова, наразі невідомо і кількість дітей, яких зарахують до шкіл Рівного. Згідно з даними, якими володіє управління освіти, у місті є близько 3200 потенційних першокласників, але навчальні заклади міста отримали лише 2756 заяв від батьків. Не виключено, що ці понад 400 дітей перебувають закордоном і не підуть у школу у Рівному. Адже  від початку війни за кордон виїхали майже 8 тисячі рівненських школярів. Про це ми писали тут: Де діти? У Рівному буде менше першокласників

Така ж ситуація і в області

Орієнтовно очікують, що до шкіл Рівненщини зарахують 15 тисяч дітей. Але частина дітей за кордоном і чи повернуться — невідомо. Наразі проводять батьківські збори і остаточно число першачків буде відоме ближче до вересня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень