Жодних «подяк» та «благодійних внесків»: Як не розоритися на пологах

Тепер можна легко і просто дізнатися про безоплатні медпослуги під час вагітності

Супровід вагітності та медична допомога при пологах – це одні з пріоритетних послуг, які оплачує держава в межах Програми медичних гарантій.

Це означає, що прийоми лікарів у жіночих консультаціях, обстеження і низка аналізів протягом вагітності, а також медичні послуги під час пологів, мають надавати пацієнткам безоплатно.

На жаль, далеко не всі про це знають, тому й надалі платять «подяки» та «благодійні внески» у конвертах.

Для того, щоб ознайомити вагітних про безоплатні медичні послуги, пацієнтські організації створили в Україні чат-бот «Буду мамою».

Як працює чат-бот «Буду мамою»

Це спеціалізований цифровий сервіс для вагітних, розроблений на основі відкритих даних Національної служби здоровʼя України. Він містить покроковий алгоритм щодо того, як отримати безоплатний супровід вагітності, медичну допомогу при пологах і неонатальні послуги.

Жінка вказує свій тиждень вагітності, отримує перелік необхідних обстежень та аналізів згідно з її терміном і одразу знаходить найближчу жіночу консультацію чи пологовий будинок, де ці послуги надають безоплатно (незалежно від прописки вагітної чи її фактичного місця проживання).

Тобто кілька кліків – і купа збереженого часу, сил і грошей.

Чат-бот також містить документи-пам’ятки, які допоможуть захистити права пацієнток на безоплатні медичні послуги, перелік «червоних прапорців» – симптомів, які вказують на необхідність термінового звернення до лікаря, поради, як зібратися у пологовий будинок, і багато іншого.

Чат-бот доступний у Telegram та Viber.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень