Жінок з Рівненщини продають у Туреччину, а чоловіків – у Росію

На Рівненщині в 2015-2016 рр. офіційно зареєстровано 5 осіб, що постраждали від торгівлі людьми. І вони отримали відповідний статус

Серед них 2 жінки та 3 неповнолітні хлопці. Жінки потрапили в сексуальну експлуатацію в Туреччину, а неповнолітні хлопці – в трудове рабство. Зараз ці особи перебувають під захистом держави та отримують відповідну допомогу.

Експерти сфери розповідають, що торгівля людьми має певні тенденції. Зокрема, здебільшого жертвами работоргівлі стають жінки та неповнолітні хлопці. Українок переважно заманюють псевдонаречені до Туреччини, продаючи в сексуальне рабство, чоловіки ж потраплять в трудову експлуатацію до сусідньої Росії.

Голова центру підтримки громадських ініціатив «Чайка» Лариса Гунько відзначає, що постраждалі від торгівлі людьми особи бояться звертатися до правоохоронних органів, бо не хочуть публічності. Далі детальніше Лариса Гунько:

Законом передбачене дотримання повної конфіденційності в роботі з особами, які постраждали від торгівлі людьми. А це, на превеликий жаль, великий ризик, і постраждалі бояться, що їхня особиста інформація може вийти якимось чином на загал, тому вони дуже обережно звертаються за допомогою. Ви самі розумієте, що коли задіяні певні державні установи, громадські для взаємодії, тут утримати конфіденційність дуже важко. І це є необхідна умова, але це є однією з проблем.

Представники правоохоронних органів відзначають, що за останній рік на Рівненщині зареєстровано 2 злочини, пов’язаних з работоргівлею та 6 неповнолітніх осіб, втягнених в експлуатацію. Відзначають також, що досить важко викрити такий злочин, переважно работорговців затримують на стадії вербування.

Переважну кількість випадків торгівлі людьми складають випадки, в яких іноземці приїжджають в країну, вербують та обманом вивозять українців за кордон.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень