Жадан не отримав «Нобеля» - через Зеленського? Та до чого тут ювілей путіна

Триває тиждень оголошення лауреатів Нобелівської премії 2022

Триває «нобелівський» тиждень.

Цьогоріч шанси України на здобуття премії з літератури були напрочуд високі - у березні  висунули Сергія Жадана.

Але, як стало відомо вчора, лавреаткою стала французька письменниця Анні Ерно «за мужність і клінічну гостроту, з якою вона розкриває коріння, відчуженість і колективні обмеження особистої памʼяті», - йдеться у повідомленні Нобелівського комітету.

 

Поет Богдан-Олег Горобчук, один із авторів каналу «Культуртригер» вважає, що так сталося тому, що Нобелівський комітет приберіг нам іншу премію. 

Сергій Жадан, за прогнозами букмекерів, мав високі шанси на премію, але цьому завадила, як не парадоксально, війна в Україні. Адже якби «нобелівку» дали письменнику, до того ж, помітному волонтеру з воюючої країни, це одразу ж породило пересуди, що премія вкрай політизується, - зазначив Богдан-Олег Горобчук. 

Але, як вважає поет, це робить Жадана одним з найбільш явних претендентів на «нобелівку» в найближчі роки.

Сьогодні, 7 жовтня, Нобелівський комітет оголосить цьогорічного лавреата премії миру. 

Цілком можливо, що її отримає, за всіх безстрашних, натхненних та героїчних українців наш Президент, Володимир Зеленський.

За збігом обставин сьогодні  день народження у терориста, мисливця за міфічною історичною величчю, російського президента владіміра путіна. Сьогодні йому виповнюється 70 років.

REUTERS оцінює шанси Володимира Зеленського на премію миру як досить високі - в одному ряду з висвітленням кліматичних змін. 

Що цікаво, путіна висували на премію миру у 2013 та 2021 роках, але російський диктатор та верховний чорт спіймав облизня.

Тож із високою вірогідністю Нобелівський комітет сьогодні зробить путіну найкращий подарунок на день народження - дасть премію миру Володимиру Зеленському.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень