«Чому цьому ділянка коштує 4 тис. грн, а цьому – 40 тис. доларів» питали про АТОвців у депутатів Рівнеради

І просили прозорості у виділенні бійцям земельних ділянок

Питання про наявність «схем» із виділенням земельних ділянок учасникам АТО порушили під час сесії Рівнеради.

На засідання прийшов новобраний голова громадського об’єднання «Спілка учасників АТО Рівненщини» Олександр Василенко, аби познайомитися із депутатами та озвучити нагальні проблеми бійців, які повернулися з війни.

Серед іншого, він зазначив таке:

- Це не те, що «камінь у ваш город», але, разом з тим, постійно надходить інформація про наявність певних «схем». «Схема» така: беруть твої документи учасника АТО, якимось чином їх оформляють і в результаті твоя задача - просто отримати за це грошову винагороду, сума якої варіюється від 2-х тисяч гривень до 20-ти тисяч доларів. І під ці документи земля оформляється. Крім того, ми говоримо про наявність там певної черги. Ми готові навіть на те, щоби офіційно розробити якийсь алгоритм виділення цих земельних ділянок, щоб людина розуміла, чому цьому ділянка коштує 4 тисячі гривень, а цьому коштує 40 тисяч доларів.  

За його словами, документи з приводу цих фактів спілка збирає і передасть їх до правоохоронних органів.

Депутати на такий виступ не відреагували, лише запропонували Олександру Василенку долучитися до роботи міської комісії, яка перевіряє документи АТОвців для зарахування до міської черги.

А міський голова Володимир Хомко зазначив, що землі у Рівному немає.

Інвентаризація ще триває, утім, за його прогнозами, у місті лишилося близько півтисячі ділянок. А їх вистачить лише третині із тих, хто у черзі. Нині, за словами міського голови, 1 700 осіб-учасників антитерористичної операції чекають на свою ділянку.  

Після інвентаризації усі вільні земельні ділянки роздадуть, лише орієнтовно півсотні лишать у резерві, до прикладу, для спортсменів, - зауважив міський голова.

Нагадаємо, раніше Володимр Хомко радив за землею звертатися до облдержадміністрації.

Між тим, голова земельної комісії Рівнеради Людмила Туровська зазначила, що Рівне – у п’ятірці обласних центрів, які виділяють землі учасникам АТО.

За її словами, у Рівному уже близько 800 АТОвців отримали свої наділи.

Наші новини завжди можна знайти у Facebook та Telegram  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень