Учасникам АТО на Рівненщини відмовляють у безплатному отриманні у власність землі

Хоча, згідно з законодавством, АТОвці мають право на отримання ділянок

Причина цього те, що Кабінет міністрів затвердив Стратегію розвитку земельних відносин, якою дозволяє надавати у власність лише чверть від усіх площ зданих з аукціону в оренду сільськогосподарських земель області.

Детальніше розповідає голова земельної комісії Рівненсьокї обласної ради, заступник голови Рівненської облдержадміністрації Світлана Богатирчук-Кривко:

У кожній області можна передати у приватну власність 25% землі від кількості проданого права оренди земель сільськогосподарського призначення. Тобто якщо в області, наприклад, проведено аукціони на 30 гектарів, то можна передати у власність одну чверть від цієї площі.

 

І учасники АТО звертаються до Головного управління Держгеокадастру, яке є розпорядником земель сільськогосподарського призначення, і отримують відмови тільки на основі того, що обласне управління не вкладається у ту норму.

Хоча, пояснює Світлана Богатирчук-Кривко, Земельним кодексом передбачено, що

кожен громадянин України, навіть якщо він не учасник АТО, має право звернутися за землею до органу місцевого самоврядування чи Головного управління Держгеокадастру і отримати у власність земельну ділянку для сільськогосподарських потреб, для будівництва, садівництва, під дачу, гараж.

Отже відмовами порушують їхні права. Через це в облдержадміністрацію, обласну раду надходять скарги від учасників АТО і людей, які не мають такого статусу. А в інших областях, за словами Світлани Богатирчук-Кривко, з цього приводу навіть відбуваються суди. І учасники АТО ці суди виграють.

Тож облдержадміністрація зараз готує звернення до Кабміну, щоб прояснити цю ситуацію.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень