Зеленський підписав закон про націоналізацію системних банків в умовах війни

Що означає цей документ

Сьогодні, 26 жовтня, президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо особливості виведення з ринку системно важливого банку в умовах воєнного стану.

Співавтор законопроєкту, заступник голови фінансового комітету Ради Ярослав Железняк повідомив, що закон набирає чинності через день після опублікування.

Закон пропонує надати Мінфіну право за пропозицією НБУ брати участь у виведенні з ринку системно важливого банку з підстав, які настали під час здійсненої рф агресії проти України.

 

Націоналізація системно важливого банку відбуватиметься через процедуру віднесення банку до категорії неплатоспроможних, однак не потребуватиме докапіталізації з боку держави – продаж банку за 1 грн буде проводитись незалежно від фактичного розміру регулятивного капіталу банку на день прийняття НБУ відповідного рішення.

До переліку системно важливих банків внесено 14 фінустанов, серед яких «Ощадбанк», «Приватбанк», «Укргазбанк», «Укрексімбанк», «УкрСиббанк» і «Райффайзен Банк».

Джерело: Економічна правда

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень