Президент відсторонив генпрокурора Ірину Венедіктову та усунув з посади голову СБУ Івана Баканова (ФОТО/ВІДЕО)

Хто тепер генпрокурор

Сьогодні, 17 липня, на сайті Офісу президента з’явилося відразу два накази про відсторонення від посади.

Президент України Володимир Зеленський усунув від виконання обов'язків голови СБУ Івана Баканова:

Відповідно до статті 47 Дисциплінарного статуту Збройних Сил України, затвердженого Законом України від 24 березня 1999 року № 551–XIV, усунути БАКАНОВА Івана Геннадійовича від виконання обов'язків Голови Служби безпеки України.

А також відсторонив від посади Генерального прокурора Ірину Венедіктову:

Ірина Венедіктова

Відповідно до частини другої статті 11 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» постановляю: Відсторонити ВЕНЕДІКТОВУ Ірину Валентинівну від посади Генерального прокурора.

Згодом на сайті ОП з’явився указ про покладення виконання обов'язків Генерального прокурора на Олексія Симоненка.

На фото Олексій Симоненко
На фото Олексій Симоненко

Новий генпрокурор родом з міста Чугуїв, що на Харківщині. Він закінчив Національну юридичну академію України імені Ярослава Мудрого за спеціальністю «Правознавство».

У вечірньому зверненні до українців Володимир Зеленський розповів, чому ухвалив рішення про відсторонення від посади Генерального прокурора та про усунення голови Служби безпеки України:

Станом на сьогодні зареєстровано 651 кримінальне провадження щодо державної зради та колабораційної діяльності працівників органів прокуратури, органів досудового розслідування, інших правоохоронних органів. У 198 кримінальних провадженнях відповідним особам повідомлено про підозру.

 

Зокрема, понад 60 працівників органів прокуратури та СБУ залишилися на окупованій території та працюють проти нашої держави.

 

Такий масив злочинів проти основ національної безпеки держави та зв’язки, які зафіксовані між працівниками силових структур України та спецслужбами росії, ставлять дуже серйозні запитання до відповідних керівників. Кожне з таких питань отримає належну відповідь.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень