ФСБ хотіла вивезти Медведчука у Придністров'я та навіть підготувала його «двійників», – СБУ

Що ще відомо про його затримання

Російська Федеральна служба безпеки намагалась вивезти кума путіна Віктора Медведчука, якого напередодні затримали в Україні, до Придністров’я, а потім до Москви, розповів глава СБУ Іван Баканов.

Це дійсно була складна і небезпечна для багатьох її учасників операція, яка тривала близько місяця у воєнних умовах… Українській спецслужбі протистояв не лише особисто Медведчук, а більш потужний ворог – Федеральна служба безпеки, яка прагнула вивезти кума путіна за кордон.

 

При цьому російські спецслужби залучили лідерів злочинного світу нашої держави та, на жаль, представників наших правоохоронних органів.  Російські спецслужби організували власну операцію для переправлення Медведчука до Придністров’я, а потім – до Москви.

 

ФСБ намагалася максимально замаскувати свої плани: вкидала дезінформацію, спеціально робила фейкові «зливи», намагалася організувати «липові» маршрути для евакуації політика і пустити СБУ хибним слідом, навіть підготувала «псевдо-Медведчуків» для відведення уваги, – розповів Іван Баканов.

За його словами, контррозвідка СБУ прорахувала десятки версій, чітко визначила справжній маршрут і з'ясувала місце прибуття евакуаційної групи ФСБ.

Саме це й дозволило оперативникам і слідчим СБУ затримати Медведчука по дорозі – під час його виїзду з Київської області. Під час евакуації Медведчука, його супроводжували українські правоохоронці, які також будуть відповідати за свої дії.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень