Здатен долетіти за Урал: Український ударний БПЛА «Сокіл-300» може подолати 3 300 км (ФОТО)

Його вже бояться на Росії

Інженери конструкторського бюро «Луч» спроектували ударний дрон «Сокіл-300», який може мати вирішальне значення у війні за визволення України.

Безпілотник може здійснювати далекосяжні польоти, працюючи з двигунами кількох типів. Маються на увазі українські силові установки МС-500-05С/СЕ і АІ-450Т2 та австрійська Rotax 914.

ХАРАКТЕРИСТИКИ

Злітна маса дрона прямо залежить від типу встановленого двигуна. Наприклад, модифікація «Сокола» з двигуном АІ-450Т2 має злітну масу 535 кг. При встановленні в БПЛА двигуна Rotax 914 його злітна маса знизиться до 420 кг.

Український ударний дрон здатний переміщатися на висоті до 12 км. Для управління застосовують спеціальний інерційний блок та лазерні гіроскопи. Їх розробили фахівці приладобудівного підприємства «Арсенал».

Як озброєння безпілотник використовує ракети РК-10, Р2-М і РК-2П. Вони можуть вражати цілі на дистанції до 10 км.

 

Дрон здатен нести на борту радіолокатор із синтезованою апертурою, а також малогабаритну радіолокаційну станцію.

 

Точність сканування землі радіолокатором з висоти 5 кілометрів становить 30х30 см. «Очима» дрона є оптико-електронна станція від ПТРК «Бар’єр-В».

Варто зазначити, що від типу встановленого в БПЛА двигуна залежить не тільки його злітна маса, а й дальність польоту.

Модифікація з українським двигуном АП-450Т2 здатна покрити відстань до 1 300 км. Дальність польоту безпілотника з двигуном Rotax 914 може досягати 3 300 км.

Джерело: SUNDRIES

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень