Від русні там тільки корпус: наші збили «новітній» «Орлан», що коригував ворожу артилерію (ФОТО)

Відлітав своє

Фото - Закарпатський легіон
Фото - Закарпатський легіон

 

Штурмовики «Закарпатського легіону» збили новітній дорогущий російський дрон «Орлан-10».

Безпілотник коригував вогонь артилерії - з його допомогою кацапи обстрілювали позиції наших військових і мирні села за лінією фронту. Також він проводив радіорозвідку і глушив мобільний зв'язок.

«Пташка» оснащена відеокамерами з кутом огляду 360 градусів і може підніматися на висоту до 5 км, а в автономному режимі відлітати від пульту управління аж до 600 км. Його вага 14 кг, запуск здійснюється зі спеціальної катапульти. 

- Цей конкретний «Орлан-10» своє відлітав – зумів долетіти тільки до позицій 128 бригади, а далі «раптово впав і розбився», - повідомляють військові «Закарпатського легіону».

Фото - Закарпатський легіон
Фото - Закарпатський легіон

З відкритих джерел відомо, що БПЛА розроблено російським спеціальним технологічним центром. Орки подають «Орлан-10» як свою суперновітню розробку.

З 2014 року декілька цих дронів було збито на Сході України. Тоді з наші фахівці розібрали його до мікросхеми і виявили цікавий факт – з російського там тільки корпус.

За інформацією IN, навігаційний приймач МНП-М7, якому спершу теж приписували російське походження, створено на базі мікросхеми ADSP-BF534 американської компанії Analog Devices.

Решта комплектуючих: GPS-трекер, стартер-генератор, двигун, модуль запалювання, польотний контролер, модуль передачі телеметрії і GPS-модуль зроблено у США, Японії, Китаї та інших країнах.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень